‘MANİSA’NIN YILDIZLARI SAHNEDE’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘MANİSA’NIN YILDIZLARI SAHNEDE’
Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ile Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi, MASDER işbirliğinde yürütülecek olan ‘Manisa’nın Yıldızları Sahnede’ projesinin tanıtımı yapıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ile Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi, Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) işbirliğinde ve Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında yürütülecek olan Manisa’nın Yıldızları Sahnede Projesi’nin tanıtımı Yunusemre Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.  Paydaşlar arasında imzalanmış olan bu projeyle; “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında tiyatronun geliştirici, sosyalleştirici etkisini kullanarak risk altında ve dezavantajlı mahallelerde bulunan pilot okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize tiyatro eğitimi vererek hayatlarında farklı pencereler açmak ve bu yolla öğrencilerimizin dikkat ve motivasyonlarını yükselterek her türlü bağımlılığının önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmak, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak amaçlanıyor.

 

6 PİLOT OKUL SEÇİLDİ

 

Manisa ili Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı (2016-2018) kapsamında belirlenen stratejiler arasında yerel yönetim ve STK’ların uyuşturucu ile mücadele alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaların ve önleyici çalışmaların kültürel faaliyetlerle desteklenmesinin gerekliliği belirtilmiştir. Bu bakımdan risk altındaki öğrencileri boş zamanlarını değerlendirecekleri sosyal, kültürel, sportif farklı etkinliklere yöneltmek önleyici faaliyetler arasında önemli yer tutmaktadır. Bu etkinliklerin bireysel olarak değil de toplu olarak yapılması durumunda sürdürülebilir olması daha kolaydır. Grup halinde çalışmayı ve sorumluluk almayı, karşısındakini anlama becerisini kazanmayı, olaylara dışarıdan bakmayı kolaylaştıran tiyatro, önleyici faaliyetler arasında kullanılabilecek bir sosyal etkinliktir. Şehzadeler ve Yunusemre’de 6 okul pilot okul seçildi. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, TBMM 85. Yılı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi, TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi pilot okul olarak seçildi. Hedef tiyatroyla 100 öğrenciye ulaşmak.

 

“GÜZEL BİR PROJEYE START VERDİK”

 

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, dernek olarak 1 yıl önce kurulduklarını söyledi. Güzel bir projeye start verdiklerini ifade eden Uygur, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamınsa önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Okul bahçeleri ile okul dışında tehlikelinin bulunduğunu vurgulayan Uygur, eğitimler verdiklerini belirtti.  Yunusemre Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Elif Binici, projenin Ekim ayı itibariyle başladığını, Nisan ayına kadar devam edeceğini belirterek, proje sonunda festival yapacaklarını kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MANİSA'DAN BAKÜ'YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDULARÖnceki Haber

MANİSA'DAN BAKÜ'YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KUR...

YUNUSEMRE KIŞA HAZIRLANIYORSonraki Haber

YUNUSEMRE KIŞA HAZIRLANIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!