Kuyt Fenerbahçe`de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuyt Fenerbahçe`de
Kanarya, yeni sezonun ilk transfer bombasını patlattı ve Avrupa\'yı salladı!

Fenerbahçe yeni sezonun ilk transfer bombasını patlattı ve Liverpool'da forma giyen Hollandalı yıldız Dirk Kuyt'ı kadrosuna kattı.

 

Devre arasında Sow'a 10 milyon euro ödeyen sarı-lacivertli kulüp aylardır peşinde olduğu Kuyt'ı ikna etmeyi başardı ve Hollandalı yıldıza Euro 2012 finalleri öncesinde Fenerbahçe formasını giydirdi. Liverpool ile olan sözleşmesinde "Ada dışında bir kulübe 1 milyon euro karşılığında gider" maddesi bulunan Kuyt'a yılda 2 milyon 850 bin Euro garanti para ödeyecek olan Fenerbahçe, tecrübeli yıldızla 3 yıllık kontrat imzaladı. Transfer operasyonunu 4 aydan beri yöneten yönetici Ali Yıldırım, Kuyt ile anlaşma sağladıktan sonra teknik direktör Aykut Kocaman'ı yanına alıp Amsterdam'a uçtu ve ikili, Hollanda Milli Takım oyuncularının izinli olduğu günde Kuyt'a imzayı attırdı. Ardından ikili Kuyt ile birlikte objektiflere poz verdiler. Kuyt'ın ismini Kocaman'ın Ocak ayında yönetime bildirdiği ve tecrübeli oyuncunun düşük bonservisi nedeniyle aylardır Ali Yıldırım ve menajer Hasan Çetinkaya'nın markajında olduğu öğrenildi. Yıldırım'ın transfer için Fenerbahçe'nin eski yıldızı Hooijdonk'u devreye soktuğu ve Dirk Kuyt ile konuşan efsane ismin yıldız oyuncunun F.Bahçe'ye evet demesinde büyük rol oynadığı ifade edildi.



HOOİJDONK İKNA ETTİ
Fenerbahçe'de forma giydiği iki sezonda 32 gol atan ve taraftarın sevgilisi olan Pierre Van Hooijdonk'un sarı-lacivertli kulübe geldiği sezon Feyenoord'a imza atan Kuyt, "6 yıl Liverpool'da oynadım. Büyük başarılar elde ettik. Yeni bir heyecan ve deneyim yaşamam gerektiğine inandım" dedi. Kuyt şunları söyledi: "Avrupa'dan 10'un üzerinde kulüpten teklif geldi. Fenerbahçe'yi söyleyince hiç düşünmedim ve kabul ettim. Bana Fenerbahçe'yi ilk tavsiye eden arkadaşım Van Hooijdonk oldu. Muhteşem deneyim yaşadığını ve harika bir kulüp olduğunu söyledi. Gençliğimden beri Fenerbahçe'yi biliyordum. Feyenoord'da oynarken Fenerbahçe ile karşılaşmıştık. Harika atmosferi, müthiş taraftarı yakından görmüştüm."


HOLLANDALI SAVAŞÇI

Hollanda futbolunun son 10 yıldaki en önemli jokerlerinden biri olan Dirk Kuyt, forvet hattının her noktasında görev yapabiliyor. Liverpool kariyeri boyunca "Hollandalı Usta", "He-Man" olarak anılan, bitmek bilmeyen enerjisi en büyük başarıları yaşadığı İspanyol teknik adam Rafa Benitez tarafından "O bizim için Mr. Duracell" olarak açıklanan Kuyt, tam bir takım oyuncusu. Hollanda'da 2004-2005 sezonunda 29 golle gol kralı olan ve Liverpool'da Fernando Torres transferi sonrasında sağ kanatta ya da ikinci forvet olarak görev yapan Hollandalı yıldızın en büyük artısı sezon içindeki devamlılığı. Liverpool formasıyla 6 sezon sadece bu sezon 30 maçın altına (26) düşen Kuyt, 2006 yılından bu yana 5 sezonda ligde ortalama 35 maça çıktı.


PORTAKALLARIN DEĞİŞMEZİ
Hollanda Milli Takım formasıyla Euro 2012'de ter dökecek olan Kuyt, 2006 Dünya Kupası'ndan sonra aldığı formayı bir daha bırakmadı. Euro 2008'de 3 maçta forma giyen Kuyt, Portakalların İspanya ile final oynadığı 2010 Dünya Kupası'nda 7 maçta da forma giydi ve 1 gol, 3 asistle oynadı. 32 yaşındaki Kuyt'un Hollandalı Milli Takım forması altında 85 maçta 24 golü var.


FENERBAHÇE İÇİN 13 KULÜBE 'HAYIR' DEDİ!..
14 teklif arasında F.Bahçe'yi seçen Kuyt için Ali Yıldırım "Transferi için 4 aydır uğraşıyorduk" dedi. İmza için Amsterdam Arena'da ofis kiralanırken, Türkiye'den forma götürülmediği için Kuyt, Hollanda Fenerbahçeliler Derneği'den alınan altyapı formasıyla poz verdi. SABAH


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afrika Ülkeleri Manisa Üzümü İle Tanışacak…Önceki Haber

Afrika Ülkeleri Manisa Üzümü İle Tanışa...

Evlilikte Gizli Protokol İddiasıSonraki Haber

Evlilikte Gizli Protokol İddiası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!