Keyifli Yaş Alacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keyifli Yaş Alacağız
Yaş almış bireylerin keyifli zaman geçirmeleri hakkında akademik bilgiler sunan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi başladı.

Haber: Nezih VAROL

Yaş almış bireylerin keyifli zaman geçirmeleri ve sağlıklı yaş almanın formülleri hakkında akademik bilgiler edinmelerini amaçlayan ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan Fuar İzmir'deki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında organizasyon hakkında şunları söyledi: “İzmir nüfusunun yüzde 10,8'ini yaşlılar oluşturuyor deniyor, ama bu yanlış bir algı yaratıyor, çünkü İzmir yaşlandırmıyor insanları, içinizde emekli olup buraya yerleşen çok insan vardır, emekli olanların kentidir, çünkü mutluluk hormonu salgılatan kenttir İzmir. Herkesin içinde, kalbinin bir köşesinde 'Emekli olsam da İzmir'e yerleşsem' diye bir düşünce vardır. İzmir herkesin mutlu olabildiği, mutluluğa hazırlandığı, geldiğinde de mutlu olduğu kenttir”.

ÜNLÜ SANATÇI İLGİ GÖRDÜ

Çağlayan’dan sonra konuşan Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek İzmir'in yaş almış bireyler için geliştirelecek projelerde lokomotif olabileceğini ifade ederken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin de Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığını belirtti. İnaltekin, sağlıklı yaş almanın önemini vurguladı. Programa ünlü sinema sanatçısı Selda Alkor da katıldı. Alkor yaptığı konuşmada kendisini 18 yaşında hissettiğini belirterek şunları söyledi: “70 küsur yaşında bir insanım, yaşımla ilgili konuşmam, çünkü kendimi 18 yaşında hissediyorum. Hepinize tavsiye ediyorum, yaş hiçbir şeydir. İnsanlar her zaman hissettikleri yaşta olmalılar. Ona göre hareket ederseniz ileri yaşlarda da genç kalma ihtimali çok yüksek, aynı benim gibi. Olduğunuzun tadını çıkarın, en büyük mutluluk budur. insanı daima ayakta tutar. Elinizdekilerle yetinmeyi bileceksiniz. Hepinize tavsiyem asla hiçbir şeyi sorun yapmayın. Hayat bize verilmiş bir nimet. Gülmek çok güzel bir şey, gülün dostlarım".

 

Organizasyonun açılış programında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Keyifli Yaş Alma Merkezi'nden yaş almış bireylerin düzenlediği defile ve zeybek gösterisi katılımcıların beğenisine sunuldu. Fuar İzmir'de 19 Ekim'e kadar sürecek etkinliklerde bilimsel kongrenin yanı sıra psikodrama, yoga, yaşlılarda denge, ebru, halk oyunları gibi konularda atölyeler düzenlenecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DGYD Türk Konseyi Zirvesi’ndeÖnceki Haber

DGYD Türk Konseyi Zirvesi’nde

Dev Türk bayrağı açıp Mehmetçiğe destek verdilerSonraki Haber

Dev Türk bayrağı açıp Mehmetçiğe destek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!