HİRAŞ’DAN CBÜ’YE ANLAMLI ZİYARET

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HİRAŞ’DAN CBÜ’YE ANLAMLI ZİYARET
HİRAŞ Medya Grup Başkanı Rıfat Emin Uygur beraberinde eşi Şule Uygur ve ekibi ile Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti.

Haber: Nezih VAROL

HİRAŞ Medya Grup (HMG) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur bir süre önce göreve başlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Rıfat Emin Uygur ziyaretini beraberinde eşi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Şule Uygur, Radyo HİRAŞ’da program sunan Çevre eski Bakanı ve MCBÜ Yüksek Öğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala, Radyo HİRAŞ Genel Yayın Yönetmeni Hale Taştekin, HMG Haberler Editörü Nezih Varol ve HMG Grafik Tasarım Sorumlusu Orkun Abacı ile gerçekleştirdi. HİRAŞ Medya Grup ekibini makam kapısı girişinde karşılayan ve memnuniyetini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Ataç’a yeni görevinde başarılar dileyen Rıfat Emin Uygur, günün bir anısı olarak “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” diyerek fincan takımı hediye edince Ataç da konuklarına kahve ikram etti.

 

UYGUR SORUNLARI DA İLETTİ

HİRAŞ Medya Grup Başkanı Rıfat Emin Uygur “Doğma büyüme Manisalıyım, bu konuda fanatik duygulara da sahibim, hayatım boyunca Manisa dışında başka hiç bir yerde yaşamak ve görev yapmak istemedim ve tabi ki bir Manisalı olarak Celal Bayar Üniversitesi bizim gözbebeğimiz, Manisamız için çok önemli bir kurum” diyerek sözlerine başladı. Uygur, üniversite hastanesinin otopark sorununun giderilmesini, hasta ve yakınları ile çevresinde ikamet eden vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılması yönünden olumlu bir çalışma olacağını ifade etmesi üzerine Rektör Ahmet Ataç şunları söyledi: “Bir iş planlanırken o çevrenin ve koşulların amacının dışında hiç bir projeye tahsis edilmemesini sağlamak gerekir. Örneğin bir alan üniversite için planlanmışsa, o bölgenin hiç bir parçası tarım, sanayi veya daha başka iş alanlarına dönüştürülmemeli. Bundan kaynaklı sıkıntılar oluşuyor ve telafisi zor hale geliyor. Hastanemizin otopark sorunu dışında asansör gibi ek sorunları da var. Çözümleri için çalışacağız, inanın bu sorunları çözmek için uykularımız kaçıyor, çözüm üretiyoruz”.

 

MANİSA’YI KONUŞTULAR

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç konuklarıyla Manisa’nın sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu değerlendirdi, Büyükşehir ve yerel belediyelerin hizmetlerinden Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalara, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinden tarımsal gelişmelere kadar bir çok konuda sohbet etti. Rektör Ahmet Ataç Alman devi Volkswagen’in Manisa’ya yatırım yapacak olmasından da büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rektör Ahmet Ataç bu konuda ön anlaşmaların tamamlandığını, müjdeyi Cumhurbaşkanı’nın vermesinin beklendiğini söyledi. Ahmet Ataç son olarak çatışma ve yarışmanın toplumları geriye getireceğini, ama dayanışma ve beraberliğin ilerleme ve büyüme sağlayacağını ifade ederek Manisa için de en güzel gelişmeleri dilediğini belirtti.

 

 

 

KISA ÖZGEÇMİŞ

25 Ağustos 1971 yılında doğan Ahmet Ataç, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanır ve 1996 yılında Yüksek Lisansını da aynı bölümde tamamlar. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Fizik/Atom Molekül Fiziği Bölümü’nde doktora yapan Ataç, 2019 yılı Temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı kararı ile MCBÜ Rektörü olarak atanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haluk Levent’ten konser sonrası temizlikÖnceki Haber

Haluk Levent’ten konser sonrası temizlik

Yunusemre ile okuma yazma öğrendilerSonraki Haber

Yunusemre ile okuma yazma öğrendiler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!