“HAKLILIĞIMIZ KAYDA GEÇTİ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“HAKLILIĞIMIZ KAYDA GEÇTİ”
CHP Manisa Milletvekilleri Özel, Bakırlıoğlu ve Başevirgen ortak açıklama yaparak “Çabalarımız sonuç verdi, üzüm fiyatlarında toparlanma var” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen yaptıkları ortak açıklamayla, TARİŞ ve TMO arasında imzalanan kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolünü, “Geçtiğimiz hafta üreticilerin feryatları üzerine Manisa Salihli’de yaptığımız temaslarda kuru üzüm alımında Bakan Bekir Pakdemirli’nin verdiği sözlere rağmen fiyatın 10 TL’nin altına düştüğünü ortaya çıkarmış, üzüm fiyatlarının düzeltilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Bakan Pakdemirli’nin bir teknokrat bakan olarak ilk açıklamaları, düzeysiz bir üslup ve yanlış bir yaklaşım içermekteydi. Ancak uyarılarımız ve çabalarımız; TARİŞ ve TMO yöneticilerinin Ankara’da kuru üzüm alımına ilişkin bir işbirliği protokolü imzalamasıyla üzüm fiyatları yaklaşık 1 – 1,5 TL civarında artış göstermesiyle sonuç verdi. Kuru üzüm fiyatlarının üretici lehine bir nebze de olsa toparlanma eğilimi göstermesinden memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz” sözleriyle değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Manisa milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen yaptıkları ortak açıklamayla, TARİŞ ve TMO arasında imzalanan kuru üzüm alımına ilişkin işbirliği protokolünü değerlendirdi. Açıklamada, “Geçtiğimiz hafta üreticilerin feryatları üzerine Manisa Salihli’de yaptığımız temaslarda kuru üzüm alımında Bakan Bekir Pakdemirli’nin verdiği sözlere rağmen fiyatın 10 TL’nin altına düştüğünü ortaya çıkarmış, üzüm fiyatlarının düzeltilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Açıklamamızda üzüm üreticilerinin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizmiştik” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

BAKAN ELEŞTİRİLERİMİZİ DOĞRULAMIŞTI

“Üzüm üreticilerimizin sorunlarını hem TARİŞ’te hem TMO’da incelemelerde bulunarak yerinde tespit etmemizin ardından Bekir Pakdemirli’nin verdiği sözleri tutmadığını kayda geçirmiş, üzüm üreticilerimizin yanında olduğumuzu vurgulamıştık. Yaptığımız değerlendirmelerden sonra Bakan Pakdemirli’nin bir teknokrat bakan olarak ilk açıklamaları, seçilmiş milletvekillerine yönelik düzeysiz bir üslup barındırmaktaydı. Üzüm üreticilerinin sorunlarına sahip çıktığımız açıklamalarımızla bizi ‘farfara yapmak’la itham eden yakışıksız açıklamasında Bakan Pakdemirli, bizim eleştirilerimizi aslında doğruluyor ve kuru üzüm alımında 10 TL’nin altında düşüldüğünü teyit ediyordu. Bu yanlış yaklaşımından günler sonra TARİŞ ve TMO yöneticilerinin Ankara’da kuru üzüm alımına ilişkin bir işbirliği protokolü imzaladığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu işbirliği protokolünün üzüm üreticimizin lehine sonuçlar doğurması için saatler yetmiş, üzüm fiyatları yaklaşık 1 – 1,5 TL civarında artış göstermiştir.

ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ, HAKLILIĞIMIZ KAYDA GEÇTİ

Yapılmış olan bu protokolle, çabalarımızın sonuç vermiş, uyarılarımızda haklı olduğumuz tüm Türkiye önünde bir kez daha kayda geçmiştir. Çabalarımızın sonuç vermesiyle kuru üzüm fiyatlarının üretici lehine bir nebze de olsa toparlanma eğilimi göstermesinden memnuniyet duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Üzüm fiyatına ilişkin süreci gün gün takip etmeye, gerekli uyarıları ve müdahaleleri yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üreticilerimizin yanında olmaya ve sorunlarını çözmek için gündeme taşımaya, Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer tüm bakanlıkları denetlemeye kamu yararını önde tutarak denetlemeye devam edeceğiz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ergün itfaiye erlerine telsizden seslendiÖnceki Haber

Başkan Ergün itfaiye erlerine telsizden...

Yunusemreli çevreciler Ortaköy’de temizlik yaptıSonraki Haber

Yunusemreli çevreciler Ortaköy’de temizl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!