Gizli Kamera Çılgınlığı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gizli Kamera Çılgınlığı
Ne tavandaki duman detektörü ne de odanın duvarında ki oda spreyi gizli kameraların hızla yaygınlaşmasıyla artık göründüğü kadar “masum” değil.

\"

En az bir saatten başlayan gizli kayıt özellikleriyle internette satılan ürünlerin fiyatları farklı kampanyalarla 1 TL’den başlıyor. Gizli kameraların satışında bir yasak ise bulunmuyor.

Artık baktığımız her hangi bir nesnenin “bizi görüp görmediğinden” emin olmadığımız bir dönemde yaşıyoruz. Daha önce sadece filmlerde büyük bir hayretle ve ilgiyle izlenen gizli kameralar, bugün özellikle internet sitelerinde “1 TL”den başlayan fiyatlarla satılıyor. Kahve zinciri Starbucks’ın Bebek şubesinde en son yaşanan skandal, cep telefonlarının da birer gizli kamera olarak kullanıldığının göstergesi oldu. Bir yandan güvenlik amacıyla bir yandan ise kötü niyetle kullanılan gizli kameraların çeşitleri adeta insanların hayal dünyasıyla sınırlı oluyor.

GİZLİ ÇEKİM SKANDALI


Starbucks’ın en kalabalık yerlerinden olan Bebek Şubesi’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük skandal gözleri yeniden gizli kayıtlara çevirdi. Starbucks’ın bir çalışanı kadınlar tuvaletine kendi cep telefonunu koyarak tuvalete girenleri kameraya aldı. Uzmanlar, kamera ve çekim özellikleri giderek artan cep telefonlarının kayıt özelliklerinin giderek gelişmesine dikkat çekerek, “Gizli kameralara artık her yerden ulaşılabiliniyor. İnsanlar çok cüzi fiyatları bu cihazlara sahip olabiliyorlar. Ancak cep telefonları da aynı zamanda hepimizin cebinde duran bir kayıt cihazı” değerlendirmesini yapıyor.

HER BİRİ FARKLI KONSEPT

İnternet sitelerinde farklı farklı çeşitlerde satışa sunulan gizli kameralar adeta filmlere taş çıkartıyor. Her geçen gün farklı bir cihazın içine yerleştirilen gizli kameraların cihazlara monte edilip satılan modelleri arasında, hesap makinesinden araba anahtarına, hafıza kartından DVD oynatıcıya, düğmeden anahtarlığa kadar çok farklı şekillerde satılıyor. Üretici firmalar bu monte ürünlerin yanı sıra gelen talebe istenilen her şeyin içene gizli kamera yerleştirerek üretebiliyor. En dikkat çekmeyen ürünler arasında gözlük, oda spreyi ve duman detektörü yer alıyor. Fiyatlar kayıt sürelerine ve cihazın özelliklerine göre 1 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkıyor. Bilim ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmeler bireylerin özel hayatına müdahale edilmesini de kolaylaştırıyor. Özel hayatın gizliliği hakkı, teknolojinin gelişmesine paralel olarak yeni yasal düzenleme ihtiyacı doğruyor.

Kamerayı bulan detektörler iş başında

Özellikle kamuoyunda gündeme gelen gizli kamera kayıtları nedeniyle, bu cihazları tespit eden ürünlerde büyük ilgi görüyor. Kablosuz yayın yapan tüm kameraları böcek tespit ederek renkli ekranında gösteren detektörler, frekans göstergesi sayesinde yayının hangi frekansta olduğunu ekrana dijital olarak yansıtıyor. Gizli kameralarla birlikte böcek diye tabir edilen dinleme cihazlarının tespiti içinde kullanılan detektörler ortalama 90 TL fiyata satılıyor. Firma yetkilileri gündeme düşün her kamera skandalının ardından satışlarda önemli artışların yaşandığını söylüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kursiyerler Sertifikalarını AldıÖnceki Haber

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Manisalılar Mülteciler İçin Ne Dedi?Sonraki Haber

Manisalılar Mülteciler İçin Ne Dedi?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!