EN İYİ BAŞPEHLİVANLAR ORTAKÖY’DE BULUŞUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EN İYİ BAŞPEHLİVANLAR ORTAKÖY’DE BULUŞUYOR
Yunusemre Belediyesi’nin ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak amacıyla bu yıl 3.sünü düzenlediği Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali başlıyor.
Yunusemre Belediyesi, ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Bu yıl 3.sü 23 Eylül Pazar günü Ortaköy Mesire Alanında düzenlenecek Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali güreşseverleri Yunusemre’de buluşturacak. 32’si başpehlivan olmak üzere 400 pehlivan festivalde kıspet kuşanacak. Orhan Okulu, Recep Kara, Ali Gürbüz gibi ünlü başpehlivanların katılacağı festivalin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Güreşler Manisa Medya TV, ETV, TvDen, Tek Rumeli Tv ve Rumeli TV’den de canlı yayınlanacak. Müsabakaları seyretmek isteyen güreşseverler için 09.00 itibariyle üç noktadan ring seferleri düzenlenecek.

 

BAŞKAN ÇERÇİ FESTİVALE DAVET ETTİ

 

Festival öncesi başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleriyle Ortaköy Mesire Alanında incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, güreşseverleri festivale davet etti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ata sporumuz güreşe olan ilgiyi arttırmak, ilçemizde bu spor dalını geliştirmek amacıyla bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. 22 Eylül’de geniş bir katılımla kortej yürüyüşü düzenleyeceğiz. Güreş düzenleyen yaklaşık 50 belediyeden oluşan birliğimizin de meclis toplantısını ilçemizde gerçekleştirecek. Pazar günü de Ortaköy Mesire Alanında saat 10.00’da güreşlerimiz başlayacak. Tüm vatandaşlarımızı bu büyük organizasyonumuza bekliyoruz. Bu yıl 25 - 30 bin vatandaşımızın katılımını bekliyoruz. Girişlerimiz ücretsiz. 13 kategoride 400’ün üzerinde güreşçimizi ağırlayacağız” diye konuştu.

 

Ring seferlerinin yapılacağı hatlar ve güzergâhlar ise şöyle:

 

Yeşil Hat

Kültür Sitesi, Ulupark, Sultan Camii, Karaköy, Kırmızı Köprü, Hacı Yahya Camii, Şeyh Fenari Camii, Moris Şinasi Kavşağı, Yunusemre Belediyesi karşısı, Lale Meydanı, Özsaruhan Bulvarı, Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi önü.

Kırmızı Hat

Alaybey Mahallesi Zabıta noktası, 8 Eylül Caddesi, Manisa Valiliği önü, Beyazfil karşısı, Ulupark karşısı, Cafe Sera karşısı, Malta Parkı, Moris Şinasi Kavşağı, Yunusemre Belediyesi karşısı, İtfaiye önü, eski garaj kavşağı, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önü, Bahtiyar Tosunbaş Caddesi, Lale Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Ingolstadt Bulvarı,

Mavi Hat

Alaybey Mahallesi Ziraat Odası karşısı, Manisa Tren Garı, Manisa Öğretmenevi, Manisa Lisesi kavşağı, eski garaj önü, eski garaj kavşağı, Barbaros kavşağı, Barbaros karakolu, Aliağa Cami, Horozköy Caddesi, Horozköy Tren Garı, Horozköy Meydanı, Horozköy Çamlık, Horozköy Pazar Yeri, Muradiye Manisa Caddesi, Muradiye Meydan, Muradiye İstasyon Caddesi, Muradiye Pazaryeri, Muradiye İstasyon.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İMAM CAMİDE SURİYELİ KADINLA BASILDIÖnceki Haber

İMAM CAMİDE SURİYELİ KADINLA BASILDI

ÇALINAN 2 TON KURU ÜZÜM BULUNDUSonraki Haber

ÇALINAN 2 TON KURU ÜZÜM BULUNDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!