Deprem Sonrası Müdahale Başarılıydı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem Sonrası Müdahale Başarılıydı
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’nin gözetiminde Özel 8 Eylül Hastanesi’nde gerçekleşen deprem sonrası sağlık müdahalesi tatbikatı başarıyla sonuçlandı.

Haber: Nezih VAROL

Manisa Özel 8 Eylül Hastanesi’nde saat 10.00 sıralarında başlayan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’nden üç kişilik ekip gözetiminde Özel 8 Eylül Hastanesi’nde gerçekleşen deprem sonrası sağlık müdahalesi tatbikatı hastaneye gelen, çevrede ikamet eden ve yoldan geçen vatandaşlar tarafından ilk anda panik havası yaşanmasına neden oldu. Özel 8 Eylül Hastanesi’nin Acil Girişi’nin bulunduğu sokakta profesyonel film setlerini aratmayacak şekilde oluşturulan ortamda, hastane çalışanlarının depremde yaralanmış insan rolünü oynamada ortaya koyduğu performansları görenleri hayrete düşürdü. Aksion sahnelerini başarıyla icra eden personeller rollerini tamamlayan makyaj ve kostümleriyle de taktir topladı. Vücutlarının değişik yerlerinden yaralanmış, bir yakınını taşıyan veya kucağına aldığı bebeğini acil servise yetiştirmeye çalışan anneyi ve tüm bu insanlara sağlık hizmeti vermek için koşuşturan doktorundan hemşiresine, acil çalışanından hasta bakıcısına kadar sağlık personellerini canlandıran 8 Eylül Hastanesi çalışanları heyecan dolu sahnmeleri başarıyla canlandırdı.

2

 

TATBİKATLAR ÖNEMLİ

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’nin il genelindeki ilk yardım eğitimleri ve sınavlarını organize etmek, meydana gelen afetlerde ve acil durumlardaki acil sağlık hizmetlerini ilgili tüm taraflarla işbirliği ve koordinasyon içinde sağlamak, yurtiçi ve yurtdışında meydana gelen afetlerde ve acil durumlarda ulusal ve uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde sağlık ve insanî yardım faaliyetlerine katılmak, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ihtiyaç duyulacak haberleşme, ilaç, tıbbî ve teknik malzemelere yönelik planlama, tedarik, dağıtım ve depolama faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlamak, sunulacak sağlık hizmetlerini planlamak, koordine etmek ve yürütmek, kamu, üniversite ve özel hastanelerin, hastane afet ve acil durum planlarını (HAP) hazırlamasına yönelik eğitim, koordinasyon ve tatbikatların denetlenerek gerçekleştirilmesini sağlamak gibi bir çok görevli var. Tatbikatın başında bulunan Şube Müdürü Tülin Erol ekibiyle birlikte tatbikatı değerlendireceklerini ve varsa oluşan eksiklikler hakkında yöneticileri bilgilendireceklerini, genel anlamda başarılı bir çalışma ortaya konduğunu ifade etti. Erol, kötü koşul ve şartlara her an hazır olunması anlamında tatbikatların büyük önem taşıdığını da belirtti.

 

3
 
 
 
4

 
 
5

 
 
 
6
 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trap güz kupası Salihli’de yapılacakÖnceki Haber

Trap güz kupası Salihli’de yapılacak

Alman iş adamı Turgutlu’da Müslüman olduSonraki Haber

Alman iş adamı Turgutlu’da Müslüman oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!