DOSTLARIMIZ SOĞUK KIŞ GÜNLERİNE HAZIR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOSTLARIMIZ SOĞUK KIŞ GÜNLERİNE HAZIR
‘Sokak Dostlarımızı Soğuk Kış Günlerinde Yalnız Bırakmayalım’ sloganıyla bir kampanya düzenleyen belediye ve sivil toplum üyeleri ücretsiz barınak ve mama dağıtımı yaptı.

Haber: Nezih VAROL

‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ ertesinde Manisa’nın köklü eğitim kurumlarından Manisa Lisesi Mezunları Derneği’nin Akademik Yapı Danışma Merkezi işbirliği ve Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği sokak hayvanlarına yönelik etkinlik geniş bir katılımla gerçekleşti. ‘Sokak Dostlarımızı Soğuk Kış Günlerinde Yalnız Bırakmayalım’ sloganıyla Tarzan Meydanı’nda düzenlenen kampanyaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Mersinli, Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Abidin Yatkın, sokak hayvanları için kurulmuş sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, hayvanseverler ve çok sayıda Manisalı katıldı.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı ve Akademik Yapı Danışma Merkezi Sahibi Abidin Yatkın günün anlamı ve yapılan etkinliğin önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Biz Manisa’da yaklaşık 30 yıldır sivil toplum ve iş hayatının içinde birlikteyiz. Bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerine elimizden geldiğince destek olduk. Geçtiğimiz günlerde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in katıldığı temiz çevre toplantısında gündeme gelen sokak hayvanlarının kış döneminde zor şartlar altındaki yaşamlarıyla ilgili olarak kendi içimizde bir istişare yaptık. Başkanımızla yaptığımız istişareden sonra Kemalpaşa’da üretim yapan BTM Fabrikası’nın üretim fazlası malzemelerini hibe olarak talep ettik. Ofisimizde sokak hayvanları için küçük kulübeler yaptık. Bunlar su ve ısıya dayanıklı malzemeler. Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının barınabileceği türden nitelikli ve kaliteli malzemelerdir. Bunları tüm Manisa’ya dağıtmak istiyoruz. Biz sadece farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ben bu çalışmalara küçük dostumuz Mişa ile başladım. Küçük dostumuz bizim ve ailemizin sokak hayvanlarına bakışımızı değiştirdi. Ne zaman onunla göz göze gelsek bir şeyleri kaçırdığımızı fark ettik. Ondan sonra sokak hayvanları ve dostlarımızla her an her şekilde farklı bir iletişime girdik. Bu projemiz Mişa sayesinde oldu. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu kulübeler maddi değeri küçük ama emeği büyük çalışmalardır”.

ŞEHZADELER HER ZAMAN DESTEK

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir de bir konuşma yaparak Başkan Abidin Yatkın’ın Manisa’da önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Demir, şunları söyledi: “Bugün birçok işletmeye örnek olacak farklı bir sosyal sorumluluk projesiyle insanların karşısına çıkılmıştır. Sokak hayvanlarına sahip çıkılması noktasında verilen bu emekten dolayı Abidin Yatkın’a, eşine ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Şehzadeler Belediyesi olarak bu konuda hassasiyet gösteriyoruz, sivil toplum kuruluşlarının bu yöndeki çalışmalarına tam destek veriyoruz, Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik’in de emeği geçenlere ve bugün burada bulunanlara çok selamları var.

HAYVANSEVERLER DE MUTLU OLDU

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve ekibinin de kampanyaya destek olan herkese teşekkür etmesinin ardından düzenlenen kokteylde konuklara ikramlarda bulunuldu. Büyük emek vererek temin edilen hayvan barınma yuvaları ve mamalar sahiplerine ulaştırılmak üzere hayvanseverlere teslim edildi.

 

 3


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
7 aydır aranan şahıs dağda kurduğu barakada yakalandıÖnceki Haber

7 aydır aranan şahıs dağda kurduğu barak...

Kulaspor kendi evindeki ilk maçında galipSonraki Haber

Kulaspor kendi evindeki ilk maçında gali...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!