“DARBELER BİRDEN BİRE OLMAZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“DARBELER BİRDEN BİRE OLMAZ”
DGYD Başkanı Hakan Özen 12 Eylül askeri darbesinin 39’uncu yılında bir açıklama yaparak "12 Eylül'ün de, 15 Temmuz'un da, diğer darbelerin de azmettiricisi ABD'dir” dedi.

12 Eylül askeri darbesinin 39’uncu yılı nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (DGYD) Başkanı Hakan Özen 12 Eylül ve 15 Temmuz başta olmak üzere Türkiye'de gerçekleşen ve gerçekleştirilmek istenen her darbenin perde arkasında ABD'nin gölgesi olduğuna dikkat çekerek, “12 Eylül'ün de, 15 Temmuz'un da, diğer darbelerin ve darbe girişimlerinin de azmettiricisi ABD'dir” dedi.

 

“DARBELİ YILLARI ÇOK İYİ OKUMALIYIZ”

Türkiye'nin darbeli yıllarını ve süreci çok iyi okumak gerektiğine vurgu yapan Özen sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişte yaşananları bilmeden gelecekte bizleri bekleyen tehlikelere ve sürece karşı hazırlıklı olamayız. Türkiye Tanzimat’tan bu yana kendi olmasının önündeki engellerle boğazlaşarak bugünlere geldi. Bu boğazlaşmanın bir neticesi olarak türemiş sorunlarımız var hala. Türkiye dönüştükçe, aslında kendi oldukça bu sorunların üstesinden gelecektir. Tarihin, hayatın ve çağın gerçekleriyle kendi gerçekliğini bütünleştirdiği ölçüde Türkiye muazzam bir enerji pompalayacaktır. Bu büyük akıntıya dahil olanlar ise kazanacaktır. 1960, 1971, 1980 darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi, e-muhtıralar ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşayan ülkemiz açısından bundan sonraki süreç çok önemli olup ne pahasına olursa olsun 80 Milyon Türkiye öncelikle kendi öz benliğine ve değerlerine sahip çıkmalıdır. Zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkma zamanıdır. Türkiye gerçek bir hukuk devletidir”.

“OYNANAN OYUNLARA KARŞI DİKKATLİ OLMALIYIZ”

15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, güçlü siyasi iradenin ve kahraman Türk milletinin başına dayatılmak istenen darbe girişimindeki dikkat çekici noktalara da değinmekte yarar gördüğünü belirten Özen, “Tarih 30 Mayıs 2016 tarihinde Amerika’da ki Foreign Policy Dergisi’nde “Türkiye’nin bir sonraki askeri darbesi” başlıklı bir yazı yayınlanmış ve adeta bu yazıda darbe destekçiliği yapılmıştı. Çok değil aradan 1,5 ay geçtikten sonra yani 15 Temmuz gecesi Amerika’nın sağcı Fox News televizyonuna çıkan ABD’li Emekli Subay Ralph Peters yaptığı açıklamada darbenin başarılı olmasını beklediğini ve “Durum çok net. Bu darbe girişimi, Türkiye’nin İslami bir diktatörlük olmaktan kurtulması için son şansıdır. Sakın hata yapmalım. Bu darbede rol alanlar iyi adamlar. Darbe başarılı olursa biz kazanacağız, İslamcılar ise kaybedecek” gibi son derece Türkiye düşmanı, faşist ifadeler sarfetmişti" vurgusunda bulundu.

“DOSTUN DÜŞMANINA SİLAH VERİLİR Mİ?”

"ABD'nin kendi çıkarlarından başka dostu yoktur" diyen Özen açıklamasını şöyle sonlandırdı: "ABD günümüzde de ikili oynamaya devam ediyor. Bir taraftan güvenli bölge oluşturulması konusunda Türkiye'ye yardımcı gibi görünürken diğer taraftan YPG'ye silah satıyor ve bunun sevkiyatını yaptırıyor. Yani sözüm ona bir taşla iki kuş vuruyor. Türkiye’nin Suriye konusundaki talebi kabul görmezken ekonomik ilişkileri artırma kararları alan Trump’ın bundan sonra aynı oyalama yoluna müracaat etmeyeceğinin garantisi olabilir mi?".

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa’da 2019 yılının Ağustos ayında 2 bin 336 ağaç kurtarıldıÖnceki Haber

Manisa’da 2019 yılının Ağustos ayında 2...

Başkan Akın: "Geçmişimize sahip çıkamazsak yok olup gideriz"Sonraki Haber

Başkan Akın: "Geçmişimize sahip çıkamazs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!