Cumhurbaşkan`ı GÜL Şanlıurfa Valisi Güvenç`i Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkan`ı GÜL Şanlıurfa Valisi Güvenç`i Ziyaret Etti
Başkanlık sistemiyle ilgili fikirlerimi daha öncede söyledim. Bu konu enine boyuna tartışılmalı ve derin analizler yapılmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlık sisteminin enine boyuna tartışılması gerektiğini söyledi.


Bir dizi gezi ve ziyaretler için Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şanlıurfa Valisi Celalattin Güvenç’i makamında ziyaret etti.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından valilik girişinde karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öncelikle tören merasim mangasını selamladı. Ardından Valilik Şeref Salonuna geçerek şeref defterini imzalayan Gül, bir açıklama yaparak, Şanlıurfa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, başkanlık sistemiyle ilgili sorulara, "Başkanlık sistemiyle ilgili fikirlerimi daha öncede söyledim. Bu konu enine boyuna tartışılmalı ve derin analizler yapılmalı" dedi

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile ilgili, "Bu konu hükümetin konusudur. Hükümet bu konuyla ilgilenir. Bildiğim kadarıyla Haşimi uzun bir tedavi süreci içerisindedir. Irak'a yeniden yapılanma sürecinde en büyük desteği veren ülke Türkiyedir. Bunuda bütün dünya biliyor" diye konuştu.
Gül, Anayasının ilk üç maddesinin tartışılmasıyla ilgili sorulara, "Türkiye Demokratik hukuk devletidir. Bu ilkeyle özgürlüğe önem veriyoruz.. Anayasaya ilişkin her kesimin görüşleri alınıyor. Bunlar kağıda dökülecek. O doğrultuda sonuçlar ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.
Kürt açılımı ile ilgili sorulara da değinen Gül, “Kürt açılımı ile ilgili her gün yeni güzel şeyler oluyor. Terör olaylarının güzel şeyler olmasını önlüyor. Terörün içinde olanlar yaptıkları yanlışın anlayınca daha güzel şeyler olacak” dedi.

 

Yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulunan Gül, “Büyük bir özgüven ile çalışmaların devam ettiğini çok güzel metodlar uygulandığını sivil toplum kuruluşundan Üniversitelere benimde bir fikrim var diyen herkesle anayasa hakkında görüş alışverişinde bulunarak çalışmalar sürdürülüyor. Bu kadar güzel çalışmaların sonunda bu çalışmalar kağıda dökülecektir” diye konuştu.
Daha sonra Vali Celalettin Güvenç ile makamında bir süre görüşen Gül, buradan Şanlıurfa Belediyesi Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ziyaret etmek üzere Şanlıurfa Belediyesi’ne hareket etti.

 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaret edeceği ve gidiş güzergahlarında özel hareket timleri ve polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.v  İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başbakan Yardımcısı Arınç`tan 28 Şubat AçıklamasıÖnceki Haber

Başbakan Yardımcısı Arınç`tan 28 Şubat A...

Başbakan Erdoğan Trabzon ZiyaretiSonraki Haber

Başbakan Erdoğan Trabzon Ziyareti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!