CUMHURİYET KADINLARINDAN YENİ DÖNEME “MERHABA”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CUMHURİYET KADINLARINDAN YENİ DÖNEME “MERHABA”
Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılan bağımsızlığın güvencesi olan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri 2019-2020 dönemine “Merhaba” dedi...

Haber: Nezih VAROL

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Manisa Şubesi 2019-2020 dönemine “Merhaba” dedi. Dernek yönetimi ve üyeleri tarafından Canuyar Sera Park’ta düzenlenen geleneksel kahvaltı etkinliğine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Bora, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. CKD Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan derneğin 1997 yılında Ankara’da kurulduğunu, Manisa Şubesi’nin ise 2009 yılından bugüne faaliyette olduğunu, 90 şube ve 10 binden fazla üyesiyle Türkiye’nin en büyük kadın derneklerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Ayhan, “Kurulma amacımız ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığımızın özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesidir. Kurulduğumuz günden bu yana birçok etkinliğe imza attık. Ülke gündemiyle ilgili basın açıklamaları yaptık. Atatürkçü ve Cumhuriyetçi maddi durumu yetersiz üniversiteli kız öğrencilerimize burs desteği sağladık. Kadınları sosyal hayata katmak için çeşitli kurslar, seminerler, paneller, kermesler, konserler düzenledik” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ BUGÜNDÜR’

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin ‘Çocuklarımızın geleceği bugündür’ anlayışını benimsediğini vurgulayan Ayhan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu anlayışla 2 Ağustos 2019 tarihinde Ankara’da yapılan genel merkez ve şube başkanları toplantısında ‘Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ni başlatmıştır. Dernek olarak bugünümü ve geleceğimizi tehdit eden uyuşturucuya karşı ‘hayata tutun hayatta tutun( sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki bir anne tüm dünyayı değiştirebilir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi dünyada her şey kadınların eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorsa erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdır. Hepinizi vatanımıza, cumhuriyetimize, haklarımıza sahip çıkmaya, eşitlik mücadelesinde omuz omuza ilerlemeye çalışıyoruz. Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza yönelik tehditlere karşı ortaçağ ilişkilerine, gericiliğe, kadına yönelik her türlü şiddete ve ayrımcılığa hayır demek için gelin Manisa Cumhuriyet Kadınları Derneği’nde birleşelim. Gelin geleceğimizi elimize alalım”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Av tüfeğiyle vurulan Gamze gelinliği ile defnedildiÖnceki Haber

Av tüfeğiyle vurulan Gamze gelinliği ile...

Manisa’da bir ton kaçak şarap ele geçirildiSonraki Haber

Manisa’da bir ton kaçak şarap ele geçiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!