Bu Takım Çok Can Yakar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Takım Çok Can Yakar
UEFA Avrupa Ligi C Grubu\'nda Fenerbahçe\'miz dördüncü maçında AEL Limassol ile karşılaştı. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı\'nda oynanan maçta Fenerbahçe\'miz rakibini 2-0 mağlup etti.



Fenerbahçe'mize galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Dirk Kuyt ve 41. dakikada Moussa Sow kaydetti. Sahasında oyunadığı maçta rahat bir galibiyet alan Fenerbahçe'miz Avrupa'da liderliğini sürdü.

Sarı-lacivertli takımımız dört hafta sonrasında 10 puanla zirvede otururken; Güney Kıbrıs Rum Kesimi AEL Limassol 1 puanla son sırada yer aldı.

Fenerbahçe'miz UEFA Avrupa Ligi'nde 22 Kasım tarihinde Fransız ekibi Marsilya ile deplasmanda karşılaşacak.
MEIRELES VE YOBO 11'E DÖNDÜ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nin AEL Limassol takımıyla yaptıkları maçta sakatlıkları geçen Meireles ve Yobo'ya ilk 11'de yer verdi.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş ile yaptığı derbi maçın ardından sakatlıkları nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan iki futbolcu, sarı-lacivertli ekip için önemli olan Avrupa Ligi mücadelesinde takımdaki yerlerini aldı.Meireles ve Yobo, Beşiktaş maçının ardından, ligde Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor maçlarının yanı sıra AEL Limassol ile deplasmanda yapılan maçta forma giyememişti.

SELÇUK VE SERDAR KULÜBEYE
Teknik direktör Kocaman, Meireles ve Yobo'nun takıma dönüşüyle, ligde son oynadıkları Akhisar Belediyespor maçının 11 kişilik kadrosundan iki değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Akhisar Belediyespor maçında ilk 11'de yer alan Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal, Meireles ve Yobo'nun ilk 11'e girmesiyle yedek kaldı. Sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın yanı sıra Mehmet Topuz, Orhan Şam, Özgür Çek ve Bienvenu 18 kişilik kadroda bulunmadı.

SALDIR FENERBAHÇE OLEY...
Karşılaşmanın ilk 5 dakikasının ardından Fenerbahçe'miz maçta kontrolü tamamıyla eline aldı. Orta sahada rakibine geçit vermeyen sarı-lacivertli futbolcularımız hızlı ataklarla AEL Limassol kalesine gitmeye başladı. Maçın bu bölümlerinde özellikle Miroslav Stoch'un yer aldığı sol kanadı iyi kullanan Fenerbahçe'miz adeta 'gol geliyor' dedi.

ÖNCE STOCH YOKLADI; OLMADI!
Dakikalar ilerledikçe AEL Limassol ceza sahası civarında etkili olmaya başlayan Fenerbahçemizde ilk olarak Miroslav Stoch gole çok yaklaştı. Slovak futbolcumuzun 10. dakikada ceza sahası içinden çektiği şutu kaleci Matias Degra parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

...VE DIRK KUYT SAHNEDE!
Rakibi temposuyla sersemleten Fenerbahçe'miz 11. dakikada aradığı golü buldu. Kullandığımız korner sonrasında ceza sahası içerisinde bir anda ne olduğunu anlamayn AEL Limassol topu ağlarında gördü. Savunmanın hatasını affetmeyen Hollandalı golcümüz Dirk Kuyt attığı harika golle sarı-lacivertli takımımızı 1-0 öne geçirdi.

\"

MOUSSA SOW'DAN KALİTE KOKAN BİR GOL!
Maçta öne geçen Fenerbahçe'miz bir an olsun kontrolü elinden bırakmadı. Rakibini yarı sahasına hapseden sarı-lacivertlilerimiz 41. dakikada Moussa Sow'un harika golüyle AEL Limassol karşısında durumu 2-0 yaptı. Cristian'ın topuk pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Sow, önüne açarak harika bir vuruş yaparak farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe'miz böylece soyunma odasına 2-0 önde gitti.

TEMPO YAPMADIK! AEL'İN KONDİSYONU YETMEDİ

İki farklı önde olan Fenerbahçe'miz karşılaşmanın ikinci yarısında hafta sonu oynayacağı lig maçını da düşünerek çok fazla tempo yapmadı. Ancak dakikalar ilerledikçe AEL Limassol'un kondisyonun tamamıyla tükenmesinin ardından sarı-lacivertlilerimiz oldukça net fırsatlar yakaladı.

İNANILMAZ POZİSYONLAR!

Özellikle maçın 70. dakikasında sonra Fenerbahçemizin atakları arkarkaya gelmeye başladı. Önce Sotch rakip kaleciye takılırken; 71. dakikada Edwin Ouon, Moussa Sow'un gole giderken düşürdüğü için kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibini ceza sahasına hapseden Fenerbahçe'miz daha sonra Selçuk Şahin ve Sow ile bir pozisyonda iki kez direğe takıldı. Meireles'in bir şutunda ise Sos topun üzerinden atlayamayınca; bir gol şansımız daha sonuçsuz kaldı.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Fenerbahçe'miz oyunda tempoyu yine düşürerek; son düdüğün çalmasını bekledi. Sarı-lacivertlilerimiz çana o düdükle ise Avrupa'da liderliğini sürdürmüş oldu.

MAÇTAN NOTLAR (İLK YARI)
2. dakikada Rui Miguel ile paslaşarak sol çaprazdan ceza alanına giren Konstantinou'nun vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
4. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Konstantinou'nun kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, ileri çıkan Volkan Demirel meşin yuvarlağı ayağıyla uzaklaştırdı.
10. dakikada Sow'un pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Stoch'un kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, kaleci Degra topu üstten kornere attı.
11. dakikada Cristian'ın sağdan kullandığı korner atışında ön direkte Gökhan Gönül'ün topuğuyla dokunduğu topu, altıpasta kalecinin önünden alan Kuyt, kaleci Degra'dan sıyrılarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
20. dakikada ceza alanı dışından sol taraftan serbest vuruş kullanan Cristian'ın kaleye doğru gönderdiği top, az farkla yandan auta çıktı.
25. dakikada Stoch'un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Cristian'ın sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti.
37. dakikada ceza alanı dışından Stoch'un sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Degra'da kaldı.
41. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, ceza yayında Cristian'ın topuk pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Sow, önüne açarak düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.
43. dakikada Sow ile paslaşarak ceza alanına giren Cristian'ın yeniden Senegalli futbolcuya göndermek istediği topu, altıpasta kaleci Degra kontrol ederek, önemli bir tehlikeyi önledi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
57. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Mehmet Topal'ın vuruşunda, kaleci Degra üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.
62. dakikada Dickson'un sağdan ortasında arka direkte Edmar topa dokunamayınca, AEL Limassol önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
68. dakikada Kuyt'un pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Stoch'un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Degra'dan döndü.
70. dakikada Ouon'dan topu kurtaran Sow, kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Kristinn Jakobsson direkt kırmızı kartla Ouon'u oyundan attı.
75. dakikada Stoch'un ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sow, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Senegalli oyuncunun vuruşunda, ileri çıkan kaleci Degra'ya çarpan top kornere gitti.
79. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında ceza alanı içinde iyi yükselen Selçuk Şahin'in kafa vuruşunda yan direkten dönen topa bu kez yakın mesafeden Sow vurdu. Yine yan direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Kristinn Jakobsson, Johann Gunnar Gudmundsson, Gunnar Sverrir Gunnarsson (İzlanda)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 72 Caner Erkin), Mehmet Topal, Meireles (Dk. 83 Recep Niyaz), Kuyt, Cristian (Dk. 73 Selçuk Şahin), Stoch, Sow
AEL Limassol: Degra, Parpas, Dede, Ouon, Carlitos, Luciano Bebe, Nikolaou, Rui Miguel, Monteiro (Dk. 59 Edmar), Paulo Sergio (Dk. 60 Dickson), Konstantinou (Dk. 73 Vouho)
Goller: Dk. 11 Kuyt, Dk. 41 Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 70 Ouon (AEL Limassol)
Sarı kartlar: Dk. 52 Carlitos, Dk. 55 Konstantinou (AEL Limassol), Dk. 64 Meireles, Dk. 89 Caner Erkin (Fenerbahçe)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Uyardı! Son Gün 30 KasımÖnceki Haber

Belediye Uyardı! Son Gün 30 Kasım

Beyaz Zarf Uygulaması Meyvelerini VeriyorSonraki Haber

Beyaz Zarf Uygulaması Meyvelerini Veriyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!