Bakan Şimşek\`ten Memurlara Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek\`ten Memurlara Uyarı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek zam isteyen memurlara Yunanistan ve İtalya hatırlatması yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğu'nun sunduğu Günlük programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.


 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hiçbir dönem memuru enflasyona ezdirmediklerini en fazla zammın kendi hükümetleri döneminde yapıldığını söyledi.

Bakan Şimşek: 'Biz memura enflasyondan daha fazla zam veriyoruz. Memurlara yaptığımız teklif sonrasında en düşük memur maaşı 1757 lira olacak. Eskiye oranla memura bütçeden daha fazla pay veriyoruz. Eskiden memura bütçeden yüzde 18 pay verilirken günümüzde bu oran yüzde 30 civarındadır. Bize diyorlar ki zam oranını yüzde 1 artırsanız ne olur? Bu oranda bir artış yapmak bütçede 4.3 milyar dolar açığa neden oluyor. Bu da bizim borçlanmamıza yani 75 milyon insanımızın borçlanması anlamına geliyor. Biz bu işte dengeli gidelim diyoruz. Vergileri arttırmak istemiyoruz. Biz bu olayın masada çözülmesini istedik ama onlar işi sokağa taşıdı' dedi.

Bakan şahin ekonomide tedbir alınmadığı taktirde Yunanistan gibi olunabileceğini ve ipin ucunu kaçırmamak gerektiğini söyledi.



Bakan Şimşek: 'Hiç kimse Yunanistan'nın İtalya'nın ve İspanya'nın ekonomik çöküş yaşayacağını düşünmüyordu. Bizim de onların düştüğü duruma düşmemiz için tedbiri elden bırakmamamız lazım. Eskiden Türkiye'de her 100 liranın 86'sı vergilere gidiyordu. Günümüzde bu oran yüzde 18'dir Biz tekrardan o dönemlere dönmek istemiyoruz. Popülizm tuzağına düşerseniz işin içinden çıkamazsınız. İpin ucunu kaçırmayalım. Biz eğer dünyada ekonomik açıdan iyi bir yerdeysek bunun en önemli sebebi tedbir almış olmamızdır. Sendikaların bizden talep ettiği rakamlar afaki boyuttadır. Eğer onların teklifini kabul edersek faizler artar ve yatırımlar azalır' dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın hiç bir ülkesinde memura ve işçiye bu oranlarda zam yapılmadığını söyledi. Şimşek: 'Son 4 yılda dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Dünyaya baktığımızda ülkeler büyük işçi ve memur çıkarmaları yapıyor. Oysa bizim hümetimiz döneminde son 4 yılda memur ve işçisine bu oranlarda zam yapan başka bir ülke yok' dedi. BUGÜN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Notunu Beğenmeyen Öğrenci Dava AçabilecekÖnceki Haber

Notunu Beğenmeyen Öğrenci Dava Açabilece...

Bakan`dan KENE UyarısıSonraki Haber

Bakan`dan KENE Uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!