“BENİMLE GÜLER MİSİN?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“BENİMLE GÜLER MİSİN?”
Radyo HİRAŞ’ın ilgiyle takip edilen ‘Manisa’da Yaşam’ programında Mustafa Pala’nın konukları Kahkaha Terapisti Özden Kurnaz ile Manisa Rotary Kulübü Başkanı A. Zafer İksir oldu.

Haber: Nezih VAROL

HİRAŞ Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Emin Uygur’un Radyo HİRAŞ için hazırlayıp sunduğu, program ortağı Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala’nın yorumlarıyla renk kattığı ‘Manisa’da Yaşam’ programının bu hafta iki renkli konuğu vardı. Rıfat Emin Uygur işinsanlarının katıldığı toplantı nedeniyle Başkent Ankara’da bulunduğu için Kahkaha Terapisti Özden Kurnaz ile Manisa Rotary Kulübü Başkanı Avukat Ali Zafer İksir’i tek başına ağırlayan Mustafa Pala merak edilenleri sordu, kahkaha dolu yanıtlar aldı.

“DÜNYA GÜLMELİ”

Program sunucusu Mustafa Pala ilk sorularını Radyo HİRAŞ dinleyenleri tarafından da merak edilen Kahkaha Terapisti Özden Kurnaz’a yöneltti. Pala’nın “Bu mesleğe nasıl başladınız?” sorusuna Kurnaz şöyle yanıt verdi: “Eşimle uzun yıllar Türkiye’nin pek çok yerinde bulundum, pek çok şey gördüm, öğrendim ve anladım ki benim dünyaya gelme nedenim bu işi yapmakmış. Hep neşe kaynağı oldum, neşeli oldum, gülmeyi sevdim, sevdirdim. Bir gün bir arkadaşımla bir kafede oturuyorduk, bana “Sen hiç Kahkaha Terapisti diye bir şey duydun mu?” dedi, inanın bu soruya bile bir saat güldüm, “Olur mu öyle şey?” dedim. Ama doğruymuş, sonra ben de bu işin eğitimini aldım ve Kahkaha Terapisti oldum. Bunun üzerine nereden başlayıp, ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Bir gün iş teklifi aldım, Yunusemre Belediyesi’nde çocuklarla bir grup çalışması yaptım, çok beğenildi, farklı gruplara da terapi yapmamı istediler. Şimdi terapilerimi sürdürüyorum. Ben dünya gülmelidir diyorum. Gülmek iyi bir şey değildir düşüncesi gelişmiş. Hatırlarsınız eskiden büyüklerimiz gülmemizi istemezdi, ‘Gülme, ciddi ol’ derlerdi, buna rağmen ben o zamanlarda da çok gülerdim, öğrenciyken okula giderken otobüste çok gülerdim, hatta bir gün şoför beni ver arkadaşlarımı çok gülüyoruz diye otobüsten attı. Bir çok toplu taşım aracında benzer olayla karşılaştım, çok güldüm diye indirildim, kızgın bakışlarla karşılaştım. ‘Niye gülüyorsun?’ diyen meydan okumalarla çok karşılaştım.

“BENİMLE GÜLER MİSİN?”

“Tüm bunlara rağmen ben herkese ‘Benimle güler misin?’ dedim ve bunu slogan yaptım” diyen Kahkaha Terapisti Özden Kurnaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bana kızan herkese ‘Sizde benimle gülün’ diyorum. Herkes şunu çok iyi bilmeli ağlayana da gülene de karışılmaz ve asla müdahale edilmemeli. Bunlar çok önemli ihtiyaçtır çünkü, doğal tepkimelerdir ve yaşanmalıdır. Ben dünyanın merkezinde bir kahkaha terapisi yapmak istiyorum, dünyanın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, dünya gülmeli. Bu iş bugün yaptım yarın işimize bakalım gibi bir şey değil. Düzenli yapılması gerekiyor. Örneğin çok sayıda işçi çalıştıran işverenler bilmeli ki bu terapiye düzenli bir şekilde katılım gösteren işçilerin moral düzeyi yükselir, verimliliği artar. İş dünyasının, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının beni fark etmesini istiyorum, bu yüzyılın mesleği, içinde bulunduğumuz yıllar çok daha farklı mesleklerin doğmasına neden olacak, sarılma koçluğu önem kazanacak örneğin. Toplum birbirinden uzaklaşmış insanlarla dolu, gülme, neşelenme, sarılma ihtiyacı sürekli artıyor. Şiddet gören kadınlarla, cezaevindeki mahkumlarla çalışmamız gerekiyor. Manisa’da Kahkaha Köyü kurulması çalışmaları var. Bu çok güzel bir adım. Kahkaha dünyamızı bütünleştiracak. İnsanlar kahkaha atarken ne geçmişi ne de geleceği düşünmez, sadece o anı hisseder, an’da kalmak çok önemlidir”.

3

 

“ROTARYANLAR ÇOK ÇALIŞIYOR”

Program sunucusu Mustafa Pala Rotaryanların çok faal olduklarını ve sürekli farkındalık yaratacak projelere imza attıklarını ifade ederek konuğu Manisa Rotary Kulübü Dönem Başkanı Avukat Ali Zafer İksir’e merak edilenleri sordu. İksir, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Rotary dünyada iyi niyetin hakim olması gerektiğine inanan işlerinde başarılı insanların bir araya geldiği ve topluma faydalı çalışmalar yaptığı insani değerlere duyarlı bir topluluk. Ortaya çıkışı itibariyle de dünyada yaşanan çocuk felcinin yok edilmesi amaçlanmıştır. Bugün de kök hücre çalışmalarına destek vermektedir. Manisa Rotary Kulübü sponsorluğunda Manisa Turkuaz Satranç Kulübü bir ilke imza atmıştı, Manisa’da ilk defa Uluslararası Kapalı IM Kapalı Norm Satranç Turnuvası düzenlenmiş, GM-IM unvanlı yabancı uyruklu ve Türk sporcular olmak üzere toplam 10 sporcu katılmıştı. Bisiklet turlarımız çok büyük katılımlarla gerçekleşiyor. Manisa Rotary Kulübümüzün önderliğinde bu yıl 4’üncü defa düzenlenecek olan bisiklet turu ‘Kök Hücre Bağışı’ ile ilgili farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu nedenle ‘Lösemiye Engel Kök Hücreye Pedal Ol’ sloganıyla gerçekleşecek olan bisiklet turumuz bizim için büyük önem taşıyor. Manisa Valiliği, Manisa Bisiklet Derneği, AKUT, İpek DMS ve Kızılay Manisa Şubesi’nin desteklediği proje için tüm Manisalıları ve bisiklet tutkunlarını 6 Ekim Pazar günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bekliyoruz. Bisiklet turana katılım ücretsiz, varış noktasında çeşitli aktiviteler yapılacak ve Kızılay’ın mobil kan aracı da burada bulunacak”.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turgutlu’da bozuk yollarda asfalt çalışmaları başladıÖnceki Haber

Turgutlu’da bozuk yollarda asfalt çalışm...

Sağanak ve fırtına Turgutlu’da etkili olduSonraki Haber

Sağanak ve fırtına Turgutlu’da etkili ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!