Avrupa`nın En Büyüğü İspanya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa`nın En Büyüğü İspanya
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası final maçında İspanya, güçlü rakibi İtalya’yı 4-0 yenerek, şampiyon oldu.
Polonya ve Ukrayna’nın ev sahipliğinden yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası’nın final maçında İspanya ile İtalya, Kiev Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Portekizli hakem Pedro Proença’nın yönettiği maça İspanya, Casillas, Pique, Ramos, Arbeloa, Alba, Iniesta, Xavi, Fabregas, Alonso, Busquets, Silva 11’i ile başlarken, İtalya ise sahaya Buffon, Chiellini, Abate, Barzagli, Bonucci, Marchisio, De Rossi, Montolivo, Pirlo, Balotelli, Cassano 11’i ile çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya oldu. Rakibi karşısında net fırsatlar yakalayan İspanya, 14. dakikada sağdan son çizgiye inen Fabregas’in içeriye çevirdiği topu David Silva’nın zor pozisyonda kafayla filelere göndermesiyle 1-0 öne geçti. Etkili futbolunu sürdüren İspanya, savunmanın arkasına sarkan Jordi Alba’nın golüyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında, sahada istediğini yapamayan İtalya, büyük şansızlık yaşadı. 62. dakikada Motta, sakatlanması sonrasında oyuna devam edemedi. İtalya, 3 oyuncu değişikliğini kullanması nedeniyleson 30 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra daha rahat bir oyun sergileyen İspanya, 84. dakikada Torres ve 88. dakikada Juan Mata’nın golleriyle İtalya’yı 4-0 yenerek şampiyon oldu. Öte yandan FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, maçta 4. hakem olarak görev yaptı.

EN FARKLI SKORLU FİNAL

İspanya, 2008’de Avusturya-İsviçre’nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde Almanya’yı 1-0 yenerek şampiyon olmasının ardından kazandığı bu şampiyonlukla üst üste 2. kez şampiyon olmayı başardı. İspanya’nın İtalya’yı 4-0 yendiği maç, Avrupa Futbol Şampiyonları finallerinde en farklı skorla tamamlanan maç olarak tarihe geçti.

KUPAYI PLATİNİ VERDİ


Polonya-Ukrayna ev sahipliğinde düzenlenen 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İtalya’yı 4-0 yenerek şampiyon olan İspanya’ya kupayı UEFA Başkanı Michel Platini verdi. Kupanın kaldırılmasıyla İspanyol oyuncular büyük sevinç yaşarken, İtalyan oyuncular göz yaşlarına hakim olamadı. İHA



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yurttaş; Kıdem Tazminatında Reform Yapacağız...Önceki Haber

Yurttaş; Kıdem Tazminatında Reform Yapac...

AK Gençlerden Kan BağışıSonraki Haber

AK Gençlerden Kan Bağışı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!