Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu Samsun`da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu Samsun`da
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Parlamenter rejiminin kendisi hasta” dedi.

Yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi hakkında sunum yapmak üzere Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) davet edilen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Çarşamba Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nde öğrencilere yeni anayasa hazırlıkları, parlamenter rejim ve başkanlık sistemleri hakkında bilgi verdi.

 

Konferansın başında öğrencilere seslenen ve yumurta atmamalarını isteyen Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Başka elbisem yok, beni burada sıkıntıya sokmayın. Yumurtaları bana verin hatıra olarak saklarım. Yumurtanın çok faydasını gördüm, benim saçım çıkıyor ama bugün ona ihtiyacım yok. Bu çıkan bana yeter” diyerek espri yaptı.

 

 

\"

 

 

Kuvvetler ayrığı konusunda Hukuk Fakültesi öğrencilerine bilgi veren Burhan Kuzu, “Kuvvetler ayrımı bu anayasanın da tam bam teli olması lazım. Son günlerde tartışılan yasama, yürütme, yargı esasını alan bir anayasa tartışması içinde bir başkanlık modeli tartışması da yaşanıyor son dönemlerde. Kuvvetler ayrımında bugünkü ‘parlamenter model’ dediğimiz model niçin acaba işlemiyor? Sebebi belli gençler. Size kitapta anlatılanlar uygulamada yok. Ben bir parlamenterim, ben bir milletvekiliyim, kitaptaki o yazılanlar Ankara’da çalışmıyor. Sadece parlamenter rejim için bunu söylüyorum ve sadece Türkiye için söylemiyorum. Parlamenter rejimi hangi ülkede var ise kuvvetler ayrımı orada yok. ‘Hükümet’ dediğimiz organ yasamanın içinden çıkıyor. Yargı genelde ayrı olur, o bir kenarda duruyor. Yasama yürütme arasındaki ilişkiye bakalım, Türkiye’de parlamenter rejimde böyle bir ayrı var mı? Böyle bir ayrı teorik olarak var, ama ben size söylüyorum ki, bu memlekette ve parlamenter rejiminde, sadece Türkiye’de de değil parlamentonun adı var kendisi yok. Parlamento yürütmenin emrinde çalışan bir organ. Kuvvetler ayrımı içerisinde parlamenter rejimde yasama organı sadece şeklen var” şeklinde konuştu.

 

Konferansın sonunda kendisine hediye edilen deve kuşu yumurtasını gören Prof. Dr. Burhan Kuzu şaşkınlığını gizleyemezken, “Bundan bir tane kafamıza gelse ne olur halimiz, aman ya Rabbim” şeklinde konuştu.  İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşir Atalay Kırıkkale`deÖnceki Haber

Beşir Atalay Kırıkkale`de

Başbakan Yardımcısı Arınç`tan 28 Şubat AçıklamasıSonraki Haber

Başbakan Yardımcısı Arınç`tan 28 Şubat A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!