Alex De Souza Ölümsüzleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alex De Souza Ölümsüzleşti
Fenerbahçe taraftar gruplarının organizasyonuyla hayata geçirilen Fenerbahçe takım kaptanı Alex de Souza’nın heykeli düzenlenen bir törenle açıldı.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yerleştirilen heykelin açılış törenine, futbolcu Alex de Souza’nın yanı sıra Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Asbaşkan Ömer Temelli, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, Yardımcı Antrenörler İsmail Kartal, Fahrudin Ömeroviç, İdari Menajer Hasan Çetinkaya ile taraftarlar ve de Souza ailesi de katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, "Sevgili taraftarlar, Sayın Aykut Kocaman ve Kaptanımız Alex ile ailesine hoş geldiniz diyorum. Profesyonel hayatta her şeye uyum sağlayacaksınız ve yapılan işlerin bir sonunu olduğunu düşüneceksiniz. Taraftarın yıllarca alkışladığı kaptanımız halen takımın başında. Gönül dolu sevgiler. Ben Alex’in kaptanlığına ve aile hayatına sevgi ve saygı duyan biriyim. Her yönüyle değerli bir kaptan ve insandır" dedi.

\"


Törende söz alan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Avukat İlyas Bulcay, Fenerbahçe taraftar grupları tarafından ortaklaşa yapılan Alex Heykeli’nin, Brezilyalı oyuncuya verilen bir hediye olduğunu ve onun Fenerbahçe için bir değer olduğunu söyledi.

Sözlerine açılış için bir araya gelen taraftarlarımıza ve Fenerbahçe camiasına teşekkür ederek başlayan İlyas Bulcay, "Türkiye’ye geldiğinden bu yana herkesin beğenisini kazanan saha içinde ve dışında bir futbolcu için örnek davranışlar sergileyen Alex de Souza, değerli bir futbolcudur. Attığı gol ve asistleriyle; oynadığı her maça damga vurmak, şampiyonluklar kazanmak, gol kralı olmak ve bunlarla birlikte Fenerbahçe tarihinde birçok rekora imza atmak Kaptanımıza aittir. Biz onu sadece golleriyle değil, üzerimizde şehitlerimizim isminin yazıldığı siyah tişörtlerle, yaralı taraftarımız için gerçekleştirdiği hastane ziyaretleriyle hafızalarımıza kazıdık. Lefter Küçükandonyadis’in, Alex ile buluşmasında, 10 numarayı ona emanet ettiğini söylemesi bir gururdur" diye konuştu.

Sözlerine Alex de Souza’nın bir değer olduğunu söyleyerek devam eden İlyas Bulcay, "Heykeli dikilecek adam" sözünü duyduk ve bugünkü heykeli açma fikrini ortaya koyduk. Gemisini terk etmeyen ve takım arkadaşlarıyla Fenerbahçe’yi ayakta tutan Alex, bir değerdir. Bu açılışı kaptanımızın doğum günü haftasında yaptığımız için aynı zamanda iyi ki doğdun Alex diyoruz. Alex ile geçen yılların Fenerbahçe için değerli olduğunu biliyoruz. Bu heykel gerçek bir taraftar ürünüdür. Taraftarın hak edene göstereceği bir değerdir. Her zaman yanımızda olan Başkanımız Aziz Yıldırım’a ve Fenerbahçe camiasına desteklerinden dolayı Kadıköy Belediyesi’ne, bizleri yalnız bırakmayan Asbaşkanımız Ömer Temelli’ye, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’a, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay’a ve diğer misafirlerimiz ile bu heykeli sonuna kadar hak eden Alex de Souza’ya teşekkürler" açıklamalarını yaptı.
Son olarak açılış töreninde konuşma yapan kaptan Alex De Souza ise gözyaşlarına hakim olamadı. Sözlerine Türkiye’de ve Fenerbahçe camiasının içinde yer almasını sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek başlayan Alex şu açıklamaları yaptı:

"Her şeyden önce benim bu ülkenin ve bu camianın içerisinde bulunmamda pay sahibi olan insanlara teşekkür ederim. Her şeyden önce hayat arkadaşıma, eşime Daiane’ye teşekkür etmeliyim. Zorlu bir süreçten geçerken onsuz yapamazdım. Başkanımız Aziz Yıldırım’a da teşekkür ederim. İnsanlığıyla, yönetici tavrıyla her zaman bizi desteklemiş ve arkamızda durmuştur. Saygı duyulacak kişiliğiyle kendisine teşekkür ederim. Bir sorun yaşadığımızda bizimle konuşmuş ve bu sorunu beraber aşmışızdır, ben bu nedenle teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda şu ana kadar oynadığım bütün takım arkadaşlarıma teşekkür ederim, beraber çalıştığımız bütün hocalarıma teşekkür ederim. Burada Aykut Hocama ayrı bir parantez açmak isterim. Bu baskılı ve sıkıntılı süreçte yanımızda oldu, onsuz olmazdı. Bu nedenle Aykut Kocaman’a teşekkür ederim. Aynı zamanda burada ismini unutmuş olabileceğim kişiler olabilir hepsine ayrı ayrı teşekkürler. Bende emeği olan herkese teşekkür ederim. Ben de emeği olan herkesin, benim için ayrı bir yeri vardır. Aynı zamanda ben daha buraya gelmeden önce beni ikna etmeye çalışan insanlar Fenerbahçe’nin büyüklüğünden ve Fenerbahçe taraftarından bahsettiler. Ben de bunun üzerine araştırmaya başladım ve burada olan oyuncularla konuştum. Herkes Fenerbahçe taraftarının tutkusundan, armasına olan bağlılığından bahsetti. Bu takımın formasını terlettiğim her dakika sizler için elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz veriyorum. Burada yine aynı yerde Fenerbahçe’nin efsanesi Lefter’in heykeli var. Onunla tanıştığım gün, benim için çok özeldi. Fenerbahçe bana sizin gibi tutkulu, bağlı ve takımına, armasına aşık bir taraftar topluluğu ile de tanışma fırsatı sundu. Ben kendimi kimseden üstün görmüyorum. Bu kulübün parçasıyım ve en ufak bir emeğim geçtiyse ne mutlu bana. Emeği geçen herkese, siz taraftarlara sevgisini eksik etmeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmalarının ardından Alex de Souza kurdelayı Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile birlikte keserek heykelin açılışını gerçekleştirdi. Bu sırada taraftarlar, Alex’e tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Açılışın ardından basın mensuplarına heykelinin önünde poz veren Alex de Souza, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Akut Kocaman ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya ile sarılarak sevincini paylaştı.İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağımsızlık Resepsiyonuna Yoğun KatılımÖnceki Haber

Bağımsızlık Resepsiyonuna Yoğun Katılım

Ateş Manisa\`ya Düştü...Sonraki Haber

Ateş Manisa\`ya Düştü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!