Akçay Trump’a “Twitter Şövalyesi” Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akçay Trump’a “Twitter Şövalyesi” Dedi
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ABD Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik paylaşımlarını “Ciddiye alınacak tarafı yok, Trump twitter şövalyesi” dedi.

 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay sınır ötesi operasyon tezkeresi görüşmelerinde TBMM’de yaptığı konuşmada ABD Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik sosyal medya paylaşımlarını “Cddiye alınacak bir tarafı yok” sözleriyle değerlendirirken Donald Trump için ‘Twitter Şövalyesi’ tabirini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay TBMM’de yaptığı konuşmada Suriye’de güvenli bölge ve Fırat’ın doğusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra ABD’nin bölgeden çekileceği açıklamalarıyla birlikte Türkiye’ye yönelik üstü kapalı bir tehdit dili kullandığına dikkat çekti. ABD açıklamasındaki “Bundan böyle geride kalan iki yıl boyunca yakalanmış DEAŞ savaşçılarından da Türkiye sorumlu olacak” ifadesini eleştiren Akçay, “ABD'nin bu tehdidine pabuç bırakacak bir ülke değiliz. Suriye'de bugüne kadar DEAŞ'la mücadele eden tek tutarlı ülke Türkiye'dir. ABD eğer bu süreçte Türkiye'yi durdurmak için DEAŞ'ı yeniden sahaya sürmeye hazırlanıyorsa bu girişim PKK ile DEAŞ'ın aynı el tarafından kontrol edildiğinin ifşası ve ispatıdır. ABD, Türkiye'ye karşı PKK'yı korumak için DEAŞ kartını ileri sürecekse hiç merak buyurmasın, Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'ın başını ezdik, karşılaşırsak yine ezeriz. DEAŞ'tan en çok zarar gören ülke Türkiye'dir ve Fırat Kalkanı'nda 3 bin 500 DEAŞ'lıyı etkisiz hâli getirerek DEAŞ'a en büyük darbeyi vuran Türkiye'dir” dedi. ABD başkanı Trump’ın twitter mesajlarının sabahtan akşama destekten tehdide dönüştüğünü belirten Akçay, “Bu denli kaygan bir zeminde oynayan tweet şövalyesi bir kişinin mesajlarının ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Trump'ın ve ABD'nin bazı kurumlarının sabah akşam Türkiye aleyhine iç politikamıza yönelik servis ettiği Twitter mesajları Türk milletine sökmeyecektir” dedi.

 

“TÜRK MİLLETİNİN İRADESİ KARARLIDIR”

 

Trump’ın istedikleri yapılmazsa Türkiye ekonomisini ikinci defa yok edeceği sözlerine de değinen Akçay, “Mademki ikinci defa olacak, birincisini hiç düşündünüz mü? 2018 Ağustosundaki birinci tehdidinde, Türkiye başarıyla bunu göğüslemesini ve bertaraf etmesini bilmiştir. Hadi ABD'yi, Avrupa'yı geçtik; ülkemizdeki bazı kişiler Ağustos 2018'deki ilk saldırıda nerede tutum aldıklarını sorguluyorlar mı? Kimin ne mesajı, ne hesabı olursa olsun, Allah'ın adaletinden, Türk milletinin kararlı iradesinden ve kahraman ordumuzun varlığından gayrısına itimadımız yoktur. Bu topraklarda zalim vardır, zulüm vardır ve bu zalimin çarkını durduran güç olarak Türkiye vardır” dedi.

 

CHP’Yİ DE ELEŞTİRDİ

 

Öte yandan gazetecilere yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı da değerlendiren Akçay şu ifadeleri kullandı: “Kılıçdaroğlu’nun grup konuşması Sayın Genel Başkanımızın Kılıçdaroğlu için kurduğu araştırma komisyonunun ne denli isabetli olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi. CHP Genel Başkanının Esad’dan Trump’a, Rusya’dan İran’a ve İsrail’e kadar herkese hak verdiğini ama Türkiye’nin sınır ötesi harekat tezkeresine içi yana yana destek vereceğini açıkladığına dikkat çeken Akçay “CHP’nin Suriye yaklaşımı ABD’nin ve Şam rejiminin sözcülüğünden öte değildir. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarken terör örgütü PKK/YPG’nin uluslararası raporlarda da kanıtlanan savaş suçu faaliyetlerine ve katliamlarına ses çıkarmıyor. Bunun yerine Türkiye’yi teröristlere destek olmakla suçluyor. Kılıçdaroğlu’na soruyorum; Türkiye hangi terör örgütüne destek olmuş? Suriye’de birlikte çalıştığımız Özgür Suriye Ordusu hangi yabancı devlet veya uluslararası örgüt tarafından terör örgütü olarak açıklanmıştır? Kılıçdaroğlu Türkiye’yi terör örgütlerine destek vermekle suçlarken kendisinin PKK/YPG’yi koruyup kolladığını örtbas etmek istiyor. Kılıçdaroğlu adeta ABD’nin emrinde, PKK/YPG’ye şemsiye olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun her sözü Türkiye düşmanlarını sevindirmektedir. Kılıçdaroğlu bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunusemre’den Uncubozköy’e 1 kilometrelik yolÖnceki Haber

Yunusemre’den Uncubozköy’e 1 kilometreli...

Vali Deniz'den Obasya'ya ziyaretSonraki Haber

Vali Deniz'den Obasya'ya ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!