ATAMIZI ANIYORUZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATAMIZI ANIYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80’nci yıldönümünde Manisa protokolü de minnetle andı.

Haber Merkezi

Manisa Vali Vekili Ünal Çakıcı: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım; bütün insanlığa ve tarihe mal olan, Türk ve Dünya tarihinin en önemli liderlerinden Ulu Önder Atatürk’ün hatırasına, eserlerine, ideallerine, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize sahip çıkma azmimizi yinelediğimiz gündür.Milletimiz, büyük deha Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru hızla ilerlemektedir. Bu hedefe ulaşmak için bilimin ışığında, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bugünden daha çok çalışacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Büyük bir azim, kararlılık ve inançla bütün bir dünya tarihini değiştiren, Türk milletinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacak Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: Kasım ayı, ülkemiz için büyük bir matem ayıdır. Takvimler 10 Kasım 1938 tarihini gösterdiğinde dünya, son yüz yılın en büyük dehasını, emperyalizme karşı verdiği savaşla öne çıkan önemli bir devlet adamını sonsuzluğa uğurlamıştır. O büyük dehanın adı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, içinden çıktığı milletini gelişmiş, güçlenmiş ve kudretli bir aşamaya taşımak için her çabayı sergilemiştir. 57 yıllık kısa hayatının içine zaferleri, başarıları, yenilikleri, reformları ve köklü değişiklikleri sığdıran bu büyük insan, Türk milletine duyduğu derin sevgi ve bağlılıkla karanlığı yarmış, aynı zamanda imkânsız denilen ne varsa üstesinden gelmiştir. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle kalmamış, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Büyük önderimizin ebediyete intikalinin 80. yılında O’nu yâd ederken, O’nun fikirlerini, gösterdiği hedefleri, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti için nasıl çalışmamız gerektiğini en iyi şekilde idrak edip, uygularsak aziz ruhunu en iyi şekilde şad etmiş oluruz diye düşünüyorum. Bu vesileyle önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, ruhu şad mekanı cennet olsun diyorum. O’nun ışığında bizlere emanet ettiği Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar koruyacağız. Gönlümüzdeki Atatürk sevgisi günübirlik değil, hiç bitmeyecek, ebediyete kadar sürecektir. Ne mutlu Türküm diyene.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: Bugün çağdaş, demokratik ve laik Türkiye’nin temellerini atan, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü. “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen ve ardında yas değil, şanlı bir destan bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha minnet ve özlemle anıyoruz. Ancak bugün bir matem günü değil bugün Ulu Önder’i anlamak ve eserlerini yaşatmak günüdür. Bugün; büyük bir azim, kararlılık ve inançla yıkıntıların arasından kurduğu bu ülkenin her karış toprağında O’nun yaşadığını, bu ülkenin her ferdinin gözbebeğinde O’nun bağımsız karakterinden bir parçanın parladığını çok iyi biliyoruz. Çünkü bizler, bağımsızlık mücadelesinde o muzaffer komutan ile aynı cephede savaşmış ve büyük bir destan yazmış; o büyük devlet adamı ile aynı yokluğu, yoksulluğu yaşamış, harabeye dönmüş kalıntıların arasından Cumhuriyeti kurmuş aziz kahramanların, aziz şehitlerimizin torunlarıyız... Son dönemde Ata’mızın mirasına yönelen saldırı girişimlerini bertaraf edeceğimizi, emanetlerine ve mirasına sonsuza kadar sahip çıkacağımızın bir kere daha altını çiziyoruz. BÜYÜK ESERİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK, BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR KALACAKTIR! Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyor, bıraktığı eserinin ve aziz hatırasının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay: İstiklal mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçmiştir.  Aziz Atatürk ileri görüşlülüğü, yüksek askeri dehası ve olağanüstü devlet adamlığı gibi vasıflarıyla çağının ilerisinde bir lider olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında tek güvendiği ve tek inandığı Türk milletiydi, Milli mücadeleyi de bu inanç ve güvenle başlatmıştır. Bu inançtır ki İstiklal savaşını zafere ulaştırmış; Atatürk’ün  "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır." dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bize bağımsız bir vatan armağan eden Atatürk’ün en büyük mirası Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak onun aziz hatırasına sahip çıkmaktır... Türk milletinin ufkundan Atatürk’ü silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Atatürk’ün eserlerini, millet iradesine dayanarak gösterdiği üstün basireti küçültmeye, sulandırmaya ve bu yolla Cumhuriyet’in temellerini bozmaya yeltenenlere en iyi cevabı yine büyük Türk milleti verecektir. Atatürk’ü tanımak ve tanıtmak için “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözüne candan bağlılığımız devam edecektir. Bu düşüncelerle, vefatının 80’inci yılında eşsiz başkomutan, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için şehit düşmüş, gazi olmuş tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi: Aziz milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olmuş ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ve vatan sevgisi, ileri görüşlülüğü ve azmi gelecek nesillere miras bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugün, Atatürk’ün en önem verdiği olgulardan olan millete güvenme ve millet iradesine sahip çıkmak konusunda da ülkemiz en iyi konumda olan ülkeler arasında yerini almıştır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle yad ederken, bugüne kadar ülke savunması için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80. yıldönümünde minnet ve şükranla yâd ediyorum.  Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Son 16 yılda yapılan reformlarla muasır medeniyetin üstüne çıkma yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almayı başararak Atatürk’ün manevi mirasıyla birlikte istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Atatürk; “ Milli kültürü, ilim ve fenle taçlandırmayı, gelecek nesillere ecdadını tanıtmayı, çok çalışmayı, birlik ve beraberliğimizi korumayı, istiklal ve istikbale sahip çıkmayı, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmayı, yurt ve dünya barışını korumayı, muasır medeniyetin üstüne çıkmayı, Milletimize sporu sevdirmeyi ve genç nesli en iyi şekilde yetiştirmeyi, halkın iradesinin üstünde güç tanımamayı, bu vatanı ve Cumhuriyeti” hedef ve manevi miras olarak bıraktı.  Bütün bu nedenlerle Atatürk, yetişmekte olan genç nesle her yönüyle gerçek manasıyla yeniden anlatılmalı, O’nu kendi dar ideolojilerine kalkan ederek Milleti bölmek isteyenlere fırsat verilmemelidir. Şehzadeler Belediyesi, Atatürk’ün milletimize kazandırdığı değerlerin, bize bıraktığı vatan, Cumhuriyet ve demokrasi gibi mirasın, gösterdiği hedeflerin bilincindedir ve çalışmalarını bu bilinçle yürütmekte; Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkmakta, birlik ve beraberliği geliştirmeye çalışmakta, şehrin imarı, gençliğin eğitimi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının Tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli: Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. yıl dönümünde minnetle şükranla yâd ediyorum. İstiklal mücadelemize önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır. Demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu düşüncelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükranla anıyorum.

AK Parti 24, 25, 26’ncı Dönem Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü doğru anlamak, doğru anlatmak ve onu sevmenin hiçbir ideolojik eğilime bağlı olmadığını ortaya koymak gerekir. Yani tabulaştırmaktan emanet bekçiliğine evrilen ve bir anlatım ve takdim mantığını hayata geçirme zorunluluğumuz vardır.  Atatürk bir liderde olması gereken tüm özelliklere sahip olma özelliğiyle de Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük bir liderdi. Kurtuluş Savaşı başlamadan önce Anadolu çaresiz işgal altındaydı. Kahraman milletimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde genciyle yaşlısıyla yeniden ayaklanarak bağımsızlık mücadelesinden büyük bir zaferle ayrılmış ve tarih sayfalarına girmek isteyen emperyalistlere karşı ben varım, sonsuza kadar da var olacağım mesajını vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’dan yola çıkarak Samsun’a oradan Bafra’ya, Amasya’ya, Sivas’a, Erzurum’a oradan da Ankara’ya giderek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması aşamasında büyük fedakarlıklar yapmış, milletin teveccühünü kazanmış büyük bir liderdi. Demokrasilerde tabular yoktur, hür ve eşit vatandaşlar vardır. Demokrasi, herkesin düşüncelerini şiddete bulaşmamak ve şiddeti teşvik etmemek, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamamak şartıyla rahatlıkla söyleyebileceği rejimdir. Demokratik toplum eleştiri toplumudur. Her düşüncenin kendine hayat sahası bulabildiği toplumdur. Böyle toplumlarda tabulaştırılmış insanlar ve fikirler olmaz. Atatürk’ün “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür” bir neslin var oluşu ancak altını çizdiğimiz bu hususlarla gerçekleşecektir. Bu büyük başbuğun aramızdan ayrılışının 80. Sene-i devriyesinde Allah’tan rahmet diliyorum.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde, minnet, şükran ve özlemle  anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı mücadelenin, ortaya koyduğu vizyonun ne denli büyük ve çağları aşan bir görüşü içerdiğini her geçen gün daha iyi anlamakta ve ona hayranlığımız bir kat daha artmaktadır. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Ulu Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.  Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız ve laik Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.  Büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefler doğrultusunda ilerlemek aziz milletimizin her zaman ortak gayesi olmuş ve olmaya devam edecektir. Bu gayeye ulaşma yolunda, bizlere söylediğin gibi tek bir şeye ihtiyacımız vardır; o da çalışmak. İş dünyası olarak; ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor ve yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.

 

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR İLE HAYATA BAĞLANDILARÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR İLE HAYATA BAĞLANDILAR

KULA’DA KORKUNÇ KAZASonraki Haber

KULA’DA KORKUNÇ KAZA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!