ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATTILAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATTILAR
Manisa’nın önemli sağlık kuruluşlarından Özel 8 Eylül Hastanesi uzmanlarından Dr. Vildan Ürk ve Dr. Ayça Agar Güven ‘Emzirme Haftası’ kapsamında anne sütünün önemini anlattı.

Haber: Nezih VAROL

Anne sütüyle beslemenin tüm dünyada yaygınlaşması ve bebeklerin beslenmesinde gelişim sağlanması için 170 ülkede her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası ‘Dünya Emzirme Haftası’ olarak kutlanıyor. Anne sütünün doğan bebek için son derece önemli olması içeriğinden ve özelliklerinden kaynaklanıyor. Zamanında doğan her bebeğin ilk altı aylık döneminde tek başına normal büyüme ve gelişmesine yetecek besin ögelerini sağlayan en uygun besinin anne sütü olduğu artık tüm dünyada kabul görüyor. Manisa’nın önemli sağlık kuruluşlarından Özel 8 Eylül Hastanesi’nde de Emzirme Haftası kapsamında yapılan etkinlik büyük dikkat çekti. Özel 8 Eylül Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Vildan Ürk ve Dr. Ayça Agar Güven ile Halkla İlişkiler ve Medikal Pazarlama Müdürü Sedef Karcı Yıldırım sağlık personelleriyle bir stant kurarak anne sütünün önemi hakkında farkındalık yarattı.

ANNELERİ BİLGİLENDİRDİLER

Manisa Özel 8 Eylül Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Ürk artık tüm dünyada kabul edilen anne sütünün önemini bir kez daha tekrar etmek ve annelerin bu konudaki duyarlılığını daha da arttırmak için kurdukları stantta öncelikle 0-2 yaş arası bebeği olan anneleri, anne adaylarını, babaları ve hastaneye gelen tüm vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi. Tüm toplumun anne sütünün önemini kavraması gerektiğinin altını çizen Dr. Vildan Ürk, “Anne sütüyle beslenen bebekler her zaman daha sağlıklı oluyor ve normal gelişim süreçlerini yaşıyor. Anne sütü bebeğin ilk aşısı, hastalıklara ve sağlık sorunlarına karşı ilk ve en iyi koruyucudur. Hiç emzirilmeyen bebeklerde zarar görme olasılığı yalnızca anne sütüyle beslenenlere göre 14 kat daha fazladır. Hiç emzirilmeyen bebeklerin herhangi bir enfeksiyon nedeniyle zarar görme riski de doğumu izleyen ilk altı ay içinde en azından bir miktar anne sütü alanlara göre yedi kat daha fazladır” dedi.

STANT GÖRÜLMEYE DEĞER

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Dünya Emzirme Haftası’ kapsamında Özel 8 Eylül Hastanesi giriş salonunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilgilendirmek için kurulan stantta Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan ‘Bebeğim Yolda’ adlı kitapçık, anne sütünün önemiyle ilgili broşürler ve el ilanları dağıtıldı. Ayrıca hastane personeli tarafından el emeği göz nuru ile yapılan kitap ayıraçları ile bebek resimlerinin konacağı minik fotoğraf çerçeveleri hediye edildi.

 

 

 


3

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Büyükşehir zabıtasından kaldırım işgali denetimiÖnceki Haber

Manisa Büyükşehir zabıtasından kaldırım...

AK Partili Mersinli’den Volkswagen’nin yatırım açıklamasıSonraki Haber

AK Partili Mersinli’den Volkswagen’nin y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!