8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Başta Manisa Valisi Ahmet Deniz olmak üzere Manisa protokol üyeleri birer mesaj yayınlayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

MANİSA VALİSİ AHMET DENİZ: Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının hatırlanması, tartışılması ve sorunlarına çözüm aranması için önemli bir fırsat günüdür. Kadın haklarına geçmişten bu yana önem vermiş olan toplumumuzda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk Kadını siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devleti kadınından önce söz sahibi olmuştur. Toplumların gelişmişlik ölçütlerinden biri de kadınların sosyal, kültürel, ekonomik hayatta edindikleri yer ve toplumda onlara verilen değerdir. Bu sebeple, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınlarımızın toplumda daha fazla söz sahibi olmaları için tüm toplumun duyarlılık göstererek birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI ÖMER FARUK ÇELİK: Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde spor yapan 60 yaş üstü kadınlar ile bir araya geldi. Sağlıklı bir yaşam için uzman eğitmenler işliğinde spor yaparak form tutan kadınları ziyaret eden Başkan Çelik, spor yapmanın önemine dikkat çekti. Her yaşın kendine has güzellikleri olduğundan söz eden Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Çelik “Yerel hizmetlerden sorumlu bir kuruluş olan Şehzadeler Belediyesi, kreş, spor, danışmanlık, pazar, istihdam, eğitim, sosyal yardım hizmetleriyle kadınımızın yanında olup bu konudaki hizmetlerin arttırılması noktasında tüm sivil toplum, meslek örgütleri ve kamu kurumlarıyla işbirliği içinde hareket etmeyi, kadınımızın toplumsal huzuru için gerekli görmekte ve kadın dostu bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi. Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle de spor yapan kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Çelik “Hayatın estetik anlamının, fedakârlığın, karşılıksız sevginin kaynağı ve varlık sebebimiz, öteki yarımız siz değerli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyor, sağlık dolu günler diliyorum” şeklinde konuştu. Başkan Çelik, daha sonra kadınlara çiçek hediye ederek, jest yaptı. Kadınlar da Başkan Çelik’e hem kendilerine sağlanan spor yapma imkanı hem de Kadınlar Günü jesti için teşekkür etti.

MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (MTSO) BAŞKANI MEHMET YILMAZ: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, “Toplumun kadına verdiği değer, toplumun uygarlık seviyesinin göstergesidir, ailenin ve toplumun temel direği olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Kadınların öneminin yılda bir gün değil, her zaman bilinmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadına verdiğimiz değer toplumumuzun aynasıdır, gelişmişlik göstergesidir. Onları ikinci plana iterek, yok sayarak, onlara şiddet uygulayarak uygar bir medeniyet olamayız. Toplum olarak bu tür yaklaşımların karşısında olmalıyız. Kadınlarımız da sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette daha aktif rol alarak toplumsal gelişimize katkı sağlamalıdır. Dünya, onların emekleri ile daha güzel bir dünya olacaktır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyor, cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir toplum düzenini temenni ediyorum”.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN HUKUK KOMİSYONU (TÜBAKKOM): 8 Mart 1957 yılında Amerika’da kadın işçilerin düşük ücretleri, uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşulları nedeniyle başlattıkları grevde 129 kadın işçinin yakılarak öldürülmesiyle başlayan süreç kadınların; eşitlik, özgürlük mücadelesinin simgesidir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü; tüm dünyadaki emekçi kadınların; kendilerini ailede, toplumda, siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda eşit bir birey olarak görmeyen zihniyetlere karşı dayanışma ruhuyla hareket ederek; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının ihlal edilmesinin ortadan kaldırılması için gerekli eğitim, kültür, ekonomik ve yasal alanda çalışmalar yapılması taleplerini dile getirdikleri MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR. Bugün yürütmekte olduğumuz mücadelede çok daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Kadınlar olarak bizler başka bir dünyanın mümkün olabileceği çığlığını omuz omuza atmak durumundayız.   Maalesef dünyada eşitsizlik, yoksulluk, şiddet ve savaşlar giderek artmaktadır. Bizler savaşı, yoksulluğu, eşitsizliği, şiddeti arttıran sistemi sorgulamadan ve değiştirmeden kadının insan haklarının ihlalinin ortadan kaldırılamayacağının bilinciyle, insanları yoksulluğa iten, eşitsizliğe, şiddete ve savaşa yol açan bu sömürü düzeninin değişmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Ülkemizde toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız ne yazık ki eşit bir şekilde eğitim ve istihdam olanaklarına ulaşamamakta, kültürel ve siyasal alanda yeterince temsil edilememektedirler. Kadınlarımızın büyük çoğunluğu mülksüz, yoksul ve emekçidir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaygın olması toplumsal ilerlemenin önündeki en önemli engeldir. Aile içinden başlayarak kamusal alana yayılan cinsiyet ayrımcılığı ve cinsiyet eşitsizliğine neden olan politikalar, kadının insan haklarının ihlalinde başrol oynamaktadır. Kadının özgür bir birey olması kültürel, tarihsel ve dinsel gerekçelerle engellenemez. Bu gerekçelere dayanılarak kadınlarımız eğitim hakkından, iş hayatından, toplumsal yaşamdan uzaklaştırılamaz... Bizler, Türkiye Kadın Hukuku Komisyonu ( TÜBAKKOM ) üyeleri olarak; Cumhuriyet Devrimleri sonucunda ve mücadelelerimizle elde edilen kadın hak ve kazanımlarından geriye götürmeye yönelik her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı, kadına karşı ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu, kadının insan haklarının ihlal edilmediği, barışın ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için; kadın haklarının teminatı olan Atatürk Devrimlerine ve Laik Cumhuriyeti’mize bağlılıkla, mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"KADIN SEVGİ VE FEDAKARLIĞIN SİMGESİDİR"Önceki Haber

"KADIN SEVGİ VE FEDAKARLIĞIN SİMGESİDİR"

BAŞKAN ÇERÇİ ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTUSonraki Haber

BAŞKAN ÇERÇİ ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!