65 YAŞINDA KUR’AN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
65 YAŞINDA KUR’AN-I KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİ
65 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen Ümmühan Karaca artık çok daha mutlu.

Sosyal belediyecilikte hayata geçirdiği projelerle örnek hizmetlere imza atan Yunusemre Belediyesi, bünyesinde kurduğu 12 hanım lokalinde 30 branşta yaklaşık 40 bin kursiyerin hem sosyalleşmesine hem de ev ekonomilerine katkı sunmalarına imkan tanıyor. Dikiş nakıştan örgüye, okuma yazmadan spor kursuna kadar pek çok alanda kurslar düzenleyen Yunusemre Belediyesi binlerce kadının hayatına dokunuyor. O hanımlardan biri de 65 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen, Yasin-i Şerif ezberleyen Ümmühan Karaca. Ümmühan Teyze başarısıyla hem sınıf arkadaşlarına hem de torunlarına ilham kaynağı oluyor.

 

‘KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM’

 

Kursa katılmadan önce Kur’an-ı Kerim okumayı çok az bildiğini belirten Ümmühan Karaca, kursun kendisine çok şey kattığını belirtirken, kendilerine bu imkanı sağlayan Yunusemre Belediyesine teşekkür etti. Ümmühan Teyze duygularını şu sözlerle anlattı: “Buraya geldiğimde Kur’an-ı Kerim okumayı çok az biliyordum. Bildiğim şeylerde de pek çok yanlışım varmış. Kursa başladıktan sonra yanlışlarımı düzelterek hem harflerin doğru telaffuzunu öğredim hem de Yasin-i Şerif’i ezberledim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu benim için bir başarı. Torunlarıma da öğretiyorum. Çok mutluyum. Bize bu imkânı sağlayan belediye başkanımızdan ve hocamızdan Allah razı olsun.”

 

ÖNCELİK HARFLERİN DOĞRU TELAFFUZU

 

Okumanın, öğrenmenin yaşı olmadığına dikkat çeken Kur’an-ı Kerim Öğretmeni Tuğba Gaşi de Ümmühan Karaca’nın buna en güzel örnek olduğunu dile getirdi. Öğrencisinin çok azimli olduğunu anlatan Gaşi, “Hiç Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyen kursiyerlerimiz de oluyor. Ümmühan teyzemiz yaş itibariyle sınıfımızın en yaşlılarından. Uzatma hatalarını, harflerin telaffuzunu düzelttik. Okumanın, öğrenmenin yaşı olmadığına çok güzel bir örnek” diye konuştu.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DAMAT KAYINPEDERİYLE EVLENDİÖnceki Haber

DAMAT KAYINPEDERİYLE EVLENDİ

DGYD FAZLA MESAİ ÜCRETİ İSTEDİSonraki Haber

DGYD FAZLA MESAİ ÜCRETİ İSTEDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!