42 İLDE MASKESİZ DOLAŞMAK YASAKLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
42 İLDE MASKESİZ DOLAŞMAK YASAKLANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı.

Türkiye, 1 Haziran'dan itibaren koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecine girdi. Ne var ki, sosyal mesafe ve maske kullanılması ve hijyene yönelik uyarılara rağmen, düğün, asker uğurlama, taziye gibi çeşitli etkinliklerde ve toplu taşıma araçlarında vatandaşların dikkatsizlikleri nedeniyle vakalar yeniden yükselmeye başladı. Bu nedenle vaka sayılarının arttığı bazı illerde maske takma zorunluluğu getirildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA YİNE UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü ve maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade eden Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

5 İLDE DAHA MASKE ŞARTI

Bakan Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. Bununla birlikte 42 ilde (Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa) maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmış oldu. Manisa henüz bu kapsamda değil… Ancak şehir merkezindeki bazı kalabalık caddelerde maske takma zorunluluğu var.

İŞTE O CADDELER

Seyfettin Bey Caddesi

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı (DOĞU CADDESİ)

8 Eylül Caddesi

İbrahim Gökçen Bulvarı

İzmir caddesi (KARAKÖY)

Kumludere Caddesi

Cumhuriyet Caddesi

Dr. Sadık Ahmet caddesi (KUYUMCULAR ÇARŞISI) 

Atatürk Bulvarı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HALILARIN DEĞERİNİ BÖYLE ARTTIRIYORLARÖnceki Haber

HALILARIN DEĞERİNİ BÖYLE ARTTIRIYORLAR

KORONAVİRÜS ÇALIŞMALARI ANLATILDISonraki Haber

KORONAVİRÜS ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!