12 Dev Adam EuroBasket 2025’te İkinci Oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, EuroBasket 2025 finalinde Almanya’ya 88-83 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Maç, 14 Eylül 2025 tarihinde Letonya’nın başkenti Riga’daki Xiaomi Arena’da oynandı ve büyük bir heyecana sahne oldu.
Maçın ilk yarısında Türkiye, Alperen Şengün’ün etkili performansıyla soyunma odasına 46-40 önde girdi. Ancak ikinci yarıda Almanya’nın baskılı savunması ve kritik hücumları karşısında üstünlüğünü koruyamayan 12 Dev Adam, son çeyrekteki mücadeleye rağmen maçı kaybetti.
Türkiye, EuroBasket 2025 boyunca grup aşamasından başlayarak namağlup bir performans sergiledi. Son 16 turunda Sırbistan’ı, çeyrek finalde Polonya’yı ve yarı finalde Yunanistan’ı mağlup ederek finale yükseldi. Bu, Türkiye’nin EuroBasket tarihindeki ikinci finali oldu.
Almanya ise güçlü bir performans göstererek son çeyrekte maçı lehine çevirdi ve turnuvanın şampiyonu oldu. Almanya, böylece EuroBasket tarihindeki ikinci şampiyonluğunu kazandı.
Maç sonrası Türkiye’nin teknik direktörü Ergin Ataman, oyuncularının gösterdiği mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, önümüzdeki turnuvalarda daha güçlü olacaklarını ifade etti. Almanya’nın teknik direktörü Gordon Herbert ise takımının şampiyonluğu hak ettiğini ve oyuncularının özverili oyunları sayesinde bu başarıya ulaştıklarını söyledi.
Türkiye, final maçını kaybetse de EuroBasket 2025’te gösterdiği performansla taraftarlar ve spor kamuoyunda büyük takdir topladı. 12 Dev Adam, Avrupa sahnesindeki başarısını tarihe yazdırmayı sürdürdü.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın