SİS VE HAVA KİRLİLİĞİ MANİSA'YI ESİR ALDI
SİYASETManisa’da 3 gündür kenti etki altına alan sis bugün etkisini arttırarak devam ederken, vatandaşlar sisli havanın içinde kayboldu. Görüş mesafesinin de düştüğü sisli ve kirli havadaki kötü kokular da dikkat çekti.
Manisa’da son birkaç gün sisli havanın etkisi altında kaldı. Özellikle sabaha karşı etkisini arttıran sis nedeniyle sürücüler 4’lü sinyallerini açarak yola çıktı. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü sisli havada yayılan kötü kokular ise dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan alınan bilgiye göre de Manisa kent merkezindeki hava kalitesi ’Hassas’ olarak belirlendi. İstasyondan alınan bilgiye göre Manisa’daki hava kalite indeksi, ulusal hava kalite indeksi olan 50 mikrogram/metreküp neredeyse 3 katı değer olan 149 mikrogram/metreküp olarak ölçüldü.
Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı’nda havanın açık ve güneşli olması ise dikkat çekti. Sisin etkisini tamamen kaybettiği Spil Dağı’nda kent merkezinde alınan kötü kokular da etkisini kaybetti. Dağın yüksek kesimlerinden kentteki sisli hava net bir şekilde gözlendi.
3 gündür kenti etkisi altına alan sisli havanın hafta sonundan itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.
İlginizi Çekebilir
Tarihi Sardes’te Belediye Meclisi Toplandı
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Sardes Antik Kenti Gymnasium binasında gerçekleştirildi.
Şehzadeler Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Murat Fural İstifa Etti!
Manisa’nın Şehzadeler Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Murat Fural, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Fural, kararını yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna bildirdi.
MİLLET ÇARŞISINDA TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ!
Yunusemre Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğiyle Millet Çarşısı’nda açılan stantta vatandaşlara tütün ve tütün ürünlerinin zararları anlatıldı.
CHP Yunusemre’de Kongre Heyecanı: Yalçın Arcak Adaylığını Açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre İlçe Başkan Adayı Avukat Yalçın Arcak, düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu.