© Manisa İnternet Haber 2019

MOSTEM BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM), şampiyonlukları ardı ardına göğüslemeye devam ediyor.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, “Sanayide Dijital Teknolojiler” kategorisinde şampiyon olan MOSTEM Lisesi, adını spor müsabakalarında da altın harflerle yazdırdı. Eğitimde, bilim ve teknolojide kazandığı birinciliklere sporda da yenilerini ekleyen MOSTEM, Manisa’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen okul spor müsabakalarında yüzme, badminton ve basketbol branşlarında Manisa şampiyonu oldu.

MOSTEM Yüzme Takımı 38 Madalya ile Rekor Kırdı

12 takımın yarıştığı liseler arası yüzme müsabakalarına Özel Manisa OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi damgasını vurdu. 8 sporcunun Atatürk Yüzme Kompleksi’nde yapılan yarışlarda attıkları kulaçlarla, MOSTEM yüzme takımı 28 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak toplam 38 madalya ile bir rekora imza attı.

Basketbolda da Manisa Şampiyonu MOSTEM

MOSTEM, Manisa Genç erkekler basketbol il şampiyonluğunda toplamda 40 takımın katıldığı müsabakalarda grup lideri oldu. Turnuvanın final müsabakasında Turgutlu Anadolu Lisesi’ni 85-78 yenen takım, Manisa şampiyonu olup Manisa’yı Türkiye şampiyonası Grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazandı.

Badmintonda da Kupa MOSTEM için kalktı

MOSTEM Lisesi’nin sporcu gençleri, Badminton il şampiyonasında da okullarını gururla temsil etti. Genç erkekler, kategorisinde birincilik elde etti; genç kızlar takımı ise 10 lise takımı arasında il üçüncüsü oldu.

Okulda Genç Sporcular için Tören Düzenlendi

Müsabakalarda başarı gösteren sporcu öğrenciler için okulun spor salonunda bir tören düzenlendi. Törene, Manisa OSB Bölge Müdürü Funda KARABORAN, Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat AKYOL, MOSTEM Lisesi Müdürü Mehmet YİĞİTKANLI ve okulun tüm öğretmen ve öğrencileri katıldı. Spor müsabakalarında MOSTEM adına yarışan ve ödül kazanan takımlara Manisa OSB Bölge Müdürlüğü tarafından hediyeleri verildi. Törende konuşan Manisa OSB Bölge Müdürü Funda KARABORAN, MOSTEM öğrencilerinin bilim ve teknolojideki başarılarının yanı sıra, sporda da şampiyonluk elde etmeleri ile gurur duyduklarını ifade etti. “Bölgemizi, okulumuzu gururla temsil eden öğrencilerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Şehrimizi ve Bölgemizi Türkiye şampiyonalarında en iyi şekilde temsil edeceklerine inancımız tam.” dedi. Özel Manisa OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet YİĞİTKANLI, müsabakalarda başarı gösteren öğrencileri kutlayarak “Manisa’daki görevimiz sonlandı. Bundan sonra hedefimiz Türkiye şampiyonluğu. Bizlere bu imkanı sağlayan OSB yönetimine teşekkür ediyoruz.” dedi. “İş arayan değil, İş’te aranan toplumda saygın insan” sloganıyla öğrencilere sanayinin ihtiyaçlarına göre belirlenmiş eğitim verdiklerini ifade eden Müdür YİĞİTKANLI, öğrencilerin sosyal anlamda da gelişmesi için her türlü imkan sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER