© Manisa İnternet Haber 2025

Büyük Aile Platformu’ndan ‘Temiz Ekran Hareketi’

81 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinliklerde medya içeriklerine tepki gösteren Büyük Aile Platformu, aile yapısını zedeleyen yayınlara karşı mücadele çağrısı yaptı.

Büyük Aile Platformu öncülüğünde başlatılan “Temiz Ekran Hareketi” kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı basın açıklamaları gerçekleştirildi. Manisa’daki program ise Manisa Sivil Dayanışma Platformu tarafından Emekliler Parkı’nda düzenlendi.

Basın açıklamasını yapan Manisa Sivil Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yurttaş, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaliyle başlayan Milli Mücadele sürecini hatırlatarak, günümüzde kültürel değerlerin ekranlar üzerinden hedef alındığını savundu.

Yurttaş, televizyon ve dijital medya içeriklerinde şiddet, suç, mafya ve bağımlılıkların normalleştirildiğini öne sürerek, aile yapısını zedeleyen yayınlara karşı toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu. Çocukların ve gençlerin gelişimini olumsuz etkileyen içeriklerin denetlenmesi gerektiğini ifade eden Yurttaş, mahremiyeti ihlal eden programların da toplum yapısına zarar verdiğini söyledi.

Açıklamada, başta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumlara çağrı yapılarak, yayıncılıkta reyting ve reklam gelirinin tek ölçüt olmaktan çıkarılması gerektiği belirtildi.

Boykot edilen bazı firmaların reklam bütçeleri üzerinden medya kuruluşları üzerinde baskı kurduğu iddiasına da değinilen açıklamada, aile ve çocuk dostu yayınların teşvik edilmesi istendi. Platform temsilcileri, kültürel değerlere yönelik tehditlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER