AMANSIZ HASTALIĞA YENİK DÜŞTÜ
EĞİTİMManisa’nın Sarıgöl ilçesi Bahadırlar Hüseyin Keşkekoğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 43 yaşındaki Beden Eğitimi Öğretmeni Engin Kartal yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybetti.
İki yıldır yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden Engin Kartal (43), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberinin duyulması Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de acıya boğdu.
2013 yılından bu yana Sarıgöl Bahadırlar ilkokulunda görev yapan Engin Kartal’ın (43) cenazesinin 12 Nisan Çarşamba günü öğle namazının ardından Antalya -Korkuteli ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Evli ve iki çocuk sahibi olan genç öğretmenin ölümü eğitim camiasını üzdü.
Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ise yayımladığı mesajında, "Vefat eden genç öğretmenimiz okulda ve müdürlüğümüzde sevilen sempatik bir arkadaşımızdı. Eşi de Dindarlı Mahallesi okulumuzda görevli. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Arkadaşımız yarın öğle namazı ardından memleketi Antalya ili Korkuteli ilçesinde toprağa verilecek" dedi.
İlginizi Çekebilir
Manisa’da Veliler Zorlanıyor: Okul Masrafları Cep Yakıyor!
Manisa’da yeni eğitim-öğretim yılının başlaması, veliler için ekonomik bir endişeyi de beraberinde getirdi. Kırtasiye, okul kıyafeti, servis ve yemek ücretlerinin toplamda 8-9 bin TL’ye kadar çıkması, özellikle düşük gelirli ailelerin bütçelerini sarsıyor.
Babasına ‘Pilot Olacağım’ Demişti… Betül Yüksel Hayalini Gerçekleştirdi
13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan Soma maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden biri olan Ali Yüksel’in kızı Betül Yüksel, yıllar önce babasının mezarına yazdığı mektupta verdiği sözü tuttu. Henüz 8 yaşındayken “Pilot olacağım” diye babasına söz veren Betül, bugün Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nü kazanarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Manisa’da Okul Öncesi Çocukların Sağlığı İçin Kırtasiye Denetimi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, okul öncesi çocukların sağlığı ve güvenliğini gözetmek amacıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki kırtasiyelerde denetim gerçekleştirildi.
MANİSA CBÜ ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi 24. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 200 öğrencinin mezuniyet heyecanına Manisa Valisi Enver Ünlü eşi Sema Ünlü ile birlikte ortak oldu.