PROTOKOLDEN RAMAZAN MESAJLARI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PROTOKOLDEN RAMAZAN MESAJLARI
11 Ayın Sultanı Ramazan’ın gelmesiyle beraber Manisa protokolünün kıymetli isimleri Ramazan Mesajlarını yayımladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın manevi hazzı ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bizleri, bu mübarek aya ulaştıran yüce Rabbimize binlerce kez şükürler olsun. Tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıllardan farklı bir Ramazan ayını ne yazık ki bu yıl da yaşayacağız. Her ne kadar iftar sofralarında buluşamasak da, yan yana olamasak da gönüllerimizin ve maneviyatımızın bir olduğuna yürekten inanıyorum. Şüphesiz 11 ayın sultanı Ramazan’a erişmek, yüce Rabbimizin bizlere çok özel bir nimeti ve günahlardan arınarak yeni bir hayata başlangıç yapmamız için önemli bir fırsatıdır. Bu ayda tutacağımız oruçlarla hem bedenlerimizin şükrünü yapmış hem de birbirimizin halini daha iyi anlamış olacağız. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan mukaddes bir aydır. Bu duygularla bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni de içinde bulunduran Ramazan Ayı'nın şehrimize, ülkemize ve Türk-İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor; tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum. Hayırlı Ramazanlar.”

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi: “On bir ayın sultanı Ramazan ayına ulaşabilmenin sevinci içerisindeyiz. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in ayetlerinin inmeye başladığı Ramazan ayı, inananlar için güzelliklere, berekete ve yüce Allah'ın rızasına ulaşabilmede çok önemli fırsatları sunuyor. Bu güzel ay duaların kabul olduğu, içerisinde Kadir Gecesini barındıran mübarek bir ay. Malum tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınında bir buçuk yıla yaklaşıyoruz. Ne yazık ki bu yıl da teravih namazlarımızı camilerimizde kılamayacağız. Vaka sayılarının en üst düzeye çıktığı şu günlerde tedbiri elden bırakmamalıyız. Açıklanan kurallara azami düzeyde uyalım. Yunusemre Belediyesi olarak birlik ve beraberlik, dayanışma ayı olan Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Erzak kolilerimizin dağıtımına Ramazan ayı süresince devam edeceğiz. Tüm hayırseverlerimize de ihtiyaç sahiplerimize destek olma çağrısında bulunmak istiyorum. Hayırseverlerimizin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu mübarek ayda sevdiklerimizi ziyaret edemesek de telefonla arayarak birlikte olalım, hal hatır soralım. Bu duygu ve düşüncelerle dünya olarak mücadelesini verdiğimiz korona virüs salgının bir an önce sona ermesini diliyor, Ramazan ayının başta ilçemize, ilimize ve tüm İslam âlemine huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini temenni ediyorum”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik: “Onbir ayın sultanı Ramazanı sevinç ve heyecanla karşılıyoruz. Sevinçliyiz, heyecanlıyız çünkü Ramazan Allah katından bize sayısız nimetlerle gelen kutlu bir misafirdir. Ramazan bize rahmet, mağfiret, bereket, kardeşlik bağlarını yeniden inşa etmeyi getirir. Ramazan çoraklaşan gönüllerimizi rahmete kavuşturmaya, sahip olduğumuz nimetleri ve hayatımıza anlam katan, bizi değerli kılan başka insanları, biyolojik ve ruhi varlığımızı fark ettirmeye, bizi değiştirmeye gelir. Ramazan bize tüm azalarımızla tuttuğumuz oruçla kendimiz olmayı, emir olunduğu gibi dosdoğru olmayı, kul olmayı, anne, baba, evlat, eş, kardeş, komşu ve dost ve olmayı, paylaşma ve yardımlaşmayı hatırlatır. Ramazan bize içinde sayısız nimetlerle bedenimizi, ruhumuzu, nefsimizi, kişiliğimizi yeniden inşa etmeyi ve kendimizi değiştirip dönüştürmemiz için Kur’an-ı, orucu, iftarı, sahuru, zekâtı, fitreyi, teravihi, kadir gecesini ve bayramı getirir. Bu manasıyla Ramazan değişim ve dönüşüm, tam bir kurtuluş ve yeniden doğuş ayıdır. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının aziz milletimize, gönül coğrafyamıza, İslam alemine ve kıymetli hemşerilerime adalet, merhamet, sevgi ve kardeşlik getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FECİ KAZADA 3 CAN KAYBIÖnceki Haber

FECİ KAZADA 3 CAN KAYBI

SOMA FACİASI DAVASI YENİDEN BAŞLIYORSonraki Haber

SOMA FACİASI DAVASI YENİDEN BAŞLIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!