“GİZLİ TANIK MAHKEMELERE GÜVENİ ZEDELİYOR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“GİZLİ TANIK MAHKEMELERE GÜVENİ ZEDELİYOR”
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de yaptığı konuşmada mahkemelerdeki gizli tanık uygulamasını eleştirerek, “Hukuku gizli tanık tasallutundan mutlaka kurtarmalıyız” dedi.

Haber Merkezi

Genel Kurul’da yaptığı konuşmayla ABD’li papaz Brunson’un serbest bırakılmasına değinen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Geçtiğimiz cuma günü ABD’li Papaz Brunson terör örgütleriyle ilişkileri, casusluk ve ajanlık faaliyetleriyle yargılandığı davada üç yıl bir ay ceza almış ancak yattığı süre de dikkate alınarak serbest bırakılmıştır. Elbette mahkeme kararına saygı duymakla birlikte aynı zamanda bu mahkeme kararı Brunson’un terör örgütleriyle ilişkisini teyit etmiştir” dedi. Brunson’un tahliye kararının milletimizi rahatsız ettiğini ifade eden MHP’li Akçay, “Türkiye aleyhine faaliyetlerin merkezinde yer alan, terör örgütleriyle irtibat ve ilişkisi tespit edilen bir şahsın siyasi baskı ve şantajlara konu edilmesi ve bu şekilde başta ABD tarafından gündemde tutulması esef vericidir” dedi.

“MAHKEME SÜREÇLERİNE DİKKAT ÇEKİLMELİ”

Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Burada mahkeme süreçlerine de dikkat çekmemiz gerekmektedir. Karşımızda ciddi bir gizli tanık sorunu vardır. Son örneğini Brunson davasında gördüğümüz gibi, gizli tanıklarla yapılan suçlamalar daha sonra yine gizli tanıkların ifade değiştirmesiyle düşürülmektedir. Gizli tanıklar, adalet sisteminin altına konulan bir dinamite dönüşmüştür, adalete güveni zedelemektedir. Hukuku gizli tanık tasallutundan mutlaka kurtarmalıyız. Gizli tanık ifadeleriyle otuz beş yıl ceza istenen bir kişiye üç yıl gibi hafif bir ceza verilmesi ne anlama gelmektedir? Bu dava müstakil bir örnek de değildir. Geçmişte Alman aktivistler PKK ve FETÖ’yle bağlantıları olduğu iddiasıyla mahkemeye getirildi, sonra serbest bırakıldı. Alman ajanı olduğu söylenen Deniz Yücel PKK ve FETÖ’yle ilişkili denildi ama bir gece yarısı o da salıverildi. Bazı gazeteciler, terörle ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan köşe yazarları, listeyi uzatmak mümkün. Sonuç olarak, Papaz Brunson özelinden geçmişteki diğer davalara da bakarak yargıda gördüğümüz ciddi sorunlara çözüm bulmalıyız. Başta gizli tanık müessesesi olmak üzere, yargı üzerindeki tartışmaları sona erdirmemiz gerekmektedir”.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BİR YILDA AYNI EVDEN 29 KAMYON ÇÖP ÇIKTI Önceki Haber

BİR YILDA AYNI EVDEN 29 KAMYON ÇÖP ÇIKTI...

CKD MANİSA 9’UNCU YILINI KUTLADISonraki Haber

CKD MANİSA 9’UNCU YILINI KUTLADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!