© Manisa İnternet Haber 2025

Yenişehirlioğlu: Manisa için Devlet Teyakkuzda!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, kent genelinde etkili olan kuvvetli yağışlara karşı tüm kurumların teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. İl genelinde 2 bin 784 personel ve 1.119 araçla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıları doğrultusunda 15 Şubat 2026 saat 20.00 itibarıyla başlayan ve 16 Şubat 2026 saat 23.59’a kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı gerekli planlama ve koordinasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirten Yenişehirlioğlu, sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı tüm birimlerin hazır beklediğini ifade etti.

Yağışların başlamasıyla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan ihbarların ilgili ekipler tarafından değerlendirilerek tamamına müdahale edildiğini aktaran Yenişehirlioğlu, şu ana kadar can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını vurguladı.

Açıklamasında iki gündür devam eden sürece de değinen Yenişehirlioğlu, 12-13 Şubat tarihlerinde başlayan ve 14 Şubat itibarıyla etkisini sürdüren gök gürültülü sağanak yağışlar kapsamında AFAD İl Müdürlüğü tarafından meteorolojik gelişmelerin 7/24 esasına göre takip edildiğini kaydetti. Riskli bölgelerde ekiplerin hazır bekletildiğini ve kurumlar arası koordinasyonun sağlandığını belirten Yenişehirlioğlu, 14 Şubat günü 08.30-17.00 saatleri arasında gelen ihbarlar doğrultusunda il genelinde 12 su baskını, 4 çökme/göçme ve 2 mahsur kalma olayına müdahale edildiğini açıkladı. Şehzadeler ilçesinde mahsur kalan 11 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.

Valilik koordinasyonunda; AFAD, Emniyet, Jandarma, Devlet Su İşleri ve Karayolları başta olmak üzere ilgili tüm kurumların sahada görev başında olduğunu belirten Yenişehirlioğlu, özellikle Gediz Nehri ve Nif Çayı çevresinde teknik takibin sürdüğünü ifade etti. Altyapı hatları, yağmur suyu kanalları ve taşkın riski bulunan alanlarda önleyici tedbirlerin uygulandığı aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER