© Manisa İnternet Haber 2019

VATANDAŞ İKİNCİ EL ARAÇ BULAMIYOR

Vatandaş sıfır araç bulamazken, "Ekmek almaya bile giderken araba ile git gel yapıyorlar”.

Bayilere giderek sıfır kilometre araç almak isteyen vatandaş, ‘sıfır araç yok’ cevabıyla karşılaşınca eli boş dönüyor. Bayilerde ‘stok sıkıntısı’ olduğu konusu gündemde yerini korurken, Oto ekspertiz olarak çalışan Eyüpcan Sarı, "Ekmek almaya bile giderken şahıslar araba ile git gel yapıyorlar. Firmanın internet sitesinde baktığımızda liste fiyatı belli ama arabayı almaya gittiğimizde araç yok, başka tarz araç elimde var diyerek opsiyonlu olarak satıyorlar” dedi.

Sıfır kilometre araç satın almak isteyenlerin yaşadıkları sorunlar günden güne artarken bayilerde satılmayan otomobiller, bir süre farklı şekillerde kullanıldıktan sonra vatandaşa satışa çıkarılıyor. İddiaya göre geçtiğimiz günlerde Maltepe’de otomobil almak isteyen vatandaşın gittiği bayiden kendisine 'sıfır araç yok' denilerek elleri boş dönmesi, fakat vatandaşın sıfır araçları bayiye yaklaşık 2 kilometre ötede bir inşaat halindeki otoparkta stoklandığını görmesi basında yer edinmişti.

İstanbul’da faaliyet gösteren ve kendilerine konu hakkında fikirleri sorulan oto ekspertizleri de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜRK ENERJİ-SEN GENEL BAŞKANI SOMA'DA

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Şuayip Deniz Demir, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çağlaroğlu, Ege Şube Başkanı Recep Çakmak’tan oluşan heyet, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Türk Enerji-Sen heyetini, Ege Şube Başkan Yardımcısı Bayram Başbay, Soma İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Çakmak ve işyeri sendika temsilcileri karşıladı.

MANİSA ÇİFTÇİSİ İÇİN YENİ PAZARLAR BULUNACAK, MAHSUL TOPRAKTA KALMAYACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Zeyrek, üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtirken, mahsulün toprakta kalmaması ve çiftçinin zenginleşmesi için planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

DOLUDAN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNE İNCELEME

Manisa ve çevre ilçelerinde 4 Mayıs Cumartesi Günü etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarken, tarım ürünlerinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu. Dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKŞEHİRDEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üreticileri yeni sezona adım atarken çiftçilerin ürünlerinin kanadı noktalı sirke sineğinden korunması için önemli bir destek projesini hayata geçirdi. Sağlanan destek kapsamında kiraz üretiminin yaygın olarak yapıldığı ilçelerdeki çiftçilere, ürünlerini kanadı noktalı sirke sineğine karşı korumaları için şişe tuzaklı kükürtsüz elma sirkesi dağıtımı yapıldı.

TÜM HABERLER