© Manisa İnternet Haber 2025

TBMM Komisyonu İmralı Ziyaretini Oylayacak!

"Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında atılacak yasal adımlar için kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, Abdullah Öcalan ile görüşülüp görüşülmeyeceğine karar verecek.

TBMM’de "Terörsüz Türkiye" süreciyle ilgili yasal adımların planlanması amacıyla kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, kritik bir oylama için bugün saat 14.00’te toplanacak. Toplantıda, Abdullah Öcalan ile görüşülüp görüşülmeyeceği konusu üyelerin oyuna sunulacak.

Komisyonda AK Parti’den 22, CHP’den 11, DEM Parti’den 5, MHP’den 4, Yeni Yol Grubu’ndan 3, HÜDA PAR’dan 1, Yeniden Refah Partisi’nden 1, TİP’ten 1, EMEP’ten 1, Demokratik Sol Parti’den 1 ve Demokrat Parti’den 1 milletvekili olmak üzere toplam 51 üye bulunuyor.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, İmralı ziyareti konusunda nitelikli çoğunluk gerektiğini belirtmişti. Buna göre ziyareti gerçekleştirmek için 31 üyenin "Evet" oyu vermesi gerekiyor. Üç partinin—AK Parti, MHP ve DEM Parti—üyelerinin tamamı onay verirse, 31 oy ile ziyaret kesinleşmiş olacak. Salt çoğunluk aranması halinde ise 26 vekilin oyu yeterli olacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada, partilerinin İmralı ziyareti konusuna olumlu baktığını ifade ederek, "AK Parti olarak Cumhur İttifakı’yla beraber olumlu baktığımızı ifade etmiştik. Yarınki komisyonda inşallah Sayın Meclis Başkanımız bir değerlendirme yapacak" dedi.

DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan ise CHP’ye seslenerek, ana muhalefet partisinin barış sürecinde ön saflarda yer alması gerektiğini vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin komisyon üyeleriyle yaklaşık 2,5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapılmadı ve kesin kararın bugünkü komisyon toplantısı öncesinde belirleneceği belirtildi.

Haber: Mehmet Tekin 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER