SARIGÖL'DE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLERİ
EĞİTİMManisa’nın Sarıgöl ilçesinde Yerli Malı Haftası öğrenciler tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yerli Malı haftası nedeniyle Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Sarıgöl kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdür Cezmi Yıldırak, okul müdürleri, yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Hafta dolayısıyla öğrenciler evlerinden getirdikleri yerli ürünleri arkadaşlarıyla paylaştı. Etkinlik kapsamında okulda en iyi yaprak sarması yarışması düzenlendi. Jüri üyeleri en iyi yaprak sarması yapan öğrencileri seçti. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Kaymakam Ali Arıkan etkinliklerin güzel bir şekilde hazırlandığını belirterek, "Bizlerde okulda Yerli Malı Haftası yapardık. Halen o güzel günleri hatırlarım. Bugün bu duyguyu tekrar yaşadım" dedi.
Yerli Malı Haftası’nın önemini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ise "Yerli ürünlerimizi tanıtmak ve tutumlu olmanın önemini öğrencilerimize kavratmak için her yıl birlikte bu haftayı kutluyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimiz paylaşmanın önemini öğreniyorlar" dedi.
İlginizi Çekebilir
Babasına ‘Pilot Olacağım’ Demişti… Betül Yüksel Hayalini Gerçekleştirdi
13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan Soma maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden biri olan Ali Yüksel’in kızı Betül Yüksel, yıllar önce babasının mezarına yazdığı mektupta verdiği sözü tuttu. Henüz 8 yaşındayken “Pilot olacağım” diye babasına söz veren Betül, bugün Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nü kazanarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Manisa’da Okul Öncesi Çocukların Sağlığı İçin Kırtasiye Denetimi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde, okul öncesi çocukların sağlığı ve güvenliğini gözetmek amacıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki kırtasiyelerde denetim gerçekleştirildi.
MANİSA CBÜ ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi 24. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 200 öğrencinin mezuniyet heyecanına Manisa Valisi Enver Ünlü eşi Sema Ünlü ile birlikte ortak oldu.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM YIL SONU EĞLENCESİ
Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Mimar Sinan İlkokulu tarafında düzenlenen yıl sonu eğlencesi veliler tarafından büyük beğeni topladı.