SARIGÖL'DE KANSER İÇİN FARKINDALIK STANDI AÇILDI
SAĞLIKSarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Kanser Günü nedeniyle Sarıgöl Devlet Hastanesi’nde kanser hastalığında erken teşhisin önemini kavratmak için farkındalık standı açıldı. Stantta görevli hemşireler vatandaşlara kanserde erken teşhisinin önemini anlattı.
Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Recep Kılıç, "Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Sarıgöl Devlet Hastanesinde açılan statta vatandaşlarımıza kanser taramalarının erken teşhis için önemi anlatıldı. Rahim ağzı kanseri taraması 5 yılda bir, kalın bağırsak kanseri taraması 50-70 yaş aralığında kadın ve erkeklerde 2 yılda bir yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımıza aile hekimlerinden ulaşabilecekleri gaitada gizli kan testi yaptırmalarını ve 10 yılda bir kolonoskopi yaptırılmalarını öneriyoruz. Ücretsiz kanser taramaları, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezleri (KETEM), sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde yapılmaktadır." diyerek aynı taramanın köylerde de yapıldığını sözlerine ekledi.
Sarıgöl Devlet Hastanesinde açılan stantta kanser taramasının erken teşhis için önemi Hemşire Kıymet Zengin ve Ebe Esin Özcan tarafından vatandaşlara anlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Dünya Sağlık Gündeminde Kritik Uyarılar: Obezite, Diyabet ve Hasta Güvenliği Öne Çıkıyor
Son iki günde hem küresel hem de Türkiye ölçeğinde sağlık gündemini etkileyen önemli gelişmeler yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), obezite tedavisinde ezber bozan bir adım atarak, vücut kitle indeksi 30’un üzerinde olan yetişkinler için GLP-1 sınıfı kilo verme ilaçlarının kullanımını öneren yeni bir taslak kılavuz yayınladı. WHO, obezitenin sadece “yaşam tarzı” tercihlerine indirgenemeyeceğini, kronik ve tekrarlama riski yüksek bir hastalık olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.
Türkiye’de Sepsis Farkındalığı Artıyor: Uzmanlardan Erken Müdahale Çağrısı!
Sepsis nedeniyle her yıl dünya genelinde milyonlarca kişi hayatını kaybederken, Türkiye’de de uzmanlar erken tanı ve hızlı müdahalenin önemine dikkat çekiyor.
Eczaneler Sağlık Ölçümlerini e-Nabız’a Kaydedecek
Sağlık Bakanlığı, vatandaşların sağlık verilerinin daha düzenli izlenmesi için yeni bir uygulama başlattı. Buna göre eczaneler, tansiyon, kan şekeri, boy, kilo ve bel çevresi gibi temel sağlık ölçümlerini doğrudan e-Nabız sistemine kaydedecek.
MASKİ’de Öncelik İş Sağlığı ve Güvenliği
MASKİ Genel Müdürlüğü bir yandan il genelinde altyapı çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kurum içi eğitimlerine devam ediyor.