Ramazan Ayı 19 Şubat’ta Başlıyor, 20 Mart’ta Sona Eriyor
GENEL KÜLTÜRMüslümanlar için büyük bir manevi öneme sahip olan Ramazan ayı, 2026 yılında 19 Şubat Perşembe günü başlayacak. Manisa için hazırlanan 2026 imsakiye bilgilerine göre, ilk sahur 18 Şubat’ı 19 Şubat’a bağlayan gece, ilk iftar ise 19 Şubat Perşembe akşamı saat 18.59’da yapılacak.
Ramazan ayı boyunca oruç, imsak vaktinden iftar vaktine kadar tutulacak. Manisa’da Ramazan’ın ilk günü imsak vakti 06.28, güneş 07.50, öğle 13.29, ikindi 16.30, yatsı ise 20.15 olarak belirlendi.
İmsakiye bilgilerine göre Ramazan ayının son günü 20 Mart 2026 Cuma olacak. Son oruç günü imsak vakti 05.46, iftar vakti ise 19.28 olarak kayıtlara geçti. Böylece 2026 Ramazan ayı 30 gün sürecek.
Ramazan ayı boyunca teravih namazları camilerde eda edilirken, mukabele geleneği de sürdürülecek. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilen ve “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının son günlerinde idrak edilecek.
Ramazan ayı, ibadetlerin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma yönüyle de öne çıkıyor. Zekât, fitre ve sadaka ibadetleri bu ayda daha fazla önem kazanırken, iftar sofraları toplumsal birlik ve beraberliğin güçlenmesine katkı sağlıyor.
Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Müslümanlar, Ramazan Bayramını karşılayacak.
Mehmet Tekin - Manisa
İlginizi Çekebilir