© Manisa İnternet Haber 2019

PEYZAJ BİTKİLERİ ÜRETİLECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Mahallesinde kurulumunda son aşamaya geldiği sera ile kentte peyzaj uygulamalarında kullanacağı bitkilerin üretimini sağlayacak.

 

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerinde kullandığı ürünleri kilit parke, bordür, büz gibi malzemeleri kendisi üretmeye devam ediyor. Gerekli malzemeleri üretmek için Salihli’de kurduğu şantiyenin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı mahallesinde kuracağı seranın çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Seranın tamamlanmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent peyzajında kullanacağı bitkilerin üretimini kendisi yapacak. Kurulum çalışmaları devam eden serada Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Burak Aslay, Ali Öztozlu ile birlikte incelemelerde bulunarak kurulum çalışmaları hakkında bilgi aldı. İnceleme sırasında Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kent Estetiği Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay hazır bulundu. Ramazan Burak Aslay ve Ali Öztozlu, sera kurulum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 

 

“Kendi bitkimizi üreteceğiz”

 

 

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaoğlanlı Mahallesi’nde yapımı devam eden sera hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Aslay, “Son incelemelerimizi yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 2019 yılı seçimlerinin ardından yeniden göreve gelmesiyle birlikte verdiği talimat ile burada bir sera alanı oluşturmaya başladık. Şu anda sera alanının son rötuşları yapılıyor. Aydınlatması, içme suyu, elektrik hatları çekildi. Saha düzenlemesi devam ediyor. Sonrasında da Büyükşehir Belediyesi’nin diğer imalatları kilit taşı gibi asfalt gibi kent peyzajı düzenlemesinde kullanılan çiçek, fidan, ağaç gibi ürünleri kendimiz yetiştirmeye başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi şu anda kendi kendine yeten, ilçelere de malzeme veren, üretim yapan belediye yolunda ilerlemeye devam ediyor. Burada emeği geçen daire başkanlıklarına ve Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Biz çalışmalarımızı yürütürken herkese evde kal çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

İzmir’de CHP’li Belediyelere Operasyon Mu Geliyor? Kulislerde Bomba İddialar!

Hangi Belediyeler Hedefte?Kulis bilgilerine göre, Konak, Bornova ve Çeşme belediyeleri öncelikli hedefler arasında. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, belediyelerdeki ihale süreçlerinde usulsüzlük ve rüşvet iddialarını soruşturduğu belirtiliyor. Tabi sadece belediye başkanları değil usulsüzlük iddiaları içine giren bürokratlarda hedefte Özellikle:Konak Belediyesi: İhale süreçlerinde şeffaflık eksikliği iddiaları gündemde.Bornova Belediyesi: Belediye projelerinde usulsüzlük ve kaynak israfı suçlamaları.Çeşme Belediyesi: Turizm bölgesindeki imar ve ihale süreçlerinde şüpheli işlemler.3 tane daha belediye toplamda 6 belediye ye operasyon bekleniyor.

Tarihi Sardes’te Belediye Meclisi Toplandı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Sardes Antik Kenti Gymnasium binasında gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Murat Fural İstifa Etti!

Manisa’nın Şehzadeler Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Murat Fural, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Fural, kararını yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna bildirdi.

MİLLET ÇARŞISINDA TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ!

Yunusemre Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğiyle Millet Çarşısı’nda açılan stantta vatandaşlara tütün ve tütün ürünlerinin zararları anlatıldı.

TÜM HABERLER