© Manisa İnternet Haber 2025

O Ülkede Sosyal Medya Çocuklara Yasaklandı!

Fransa Senatosu, 15 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanımını sınırlayan yasa tasarısını kabul etti. Amaç, çocukların dijital ortamda korunmasını sağlamak.

Fransa Senatosu, 15 yaşından küçük çocukların sosyal medya erişimini kısıtlayan yasa tasarısını üst kanatta onayladı. Tasarıya göre belirli platformlar 15 yaş altı çocuklara kapatılacak, diğer platformlarda ise ebeveyn izni şartı aranacak.

Yasayı destekleyenler, sosyal medyanın çocukların zihinsel ve duygusal gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerini gerekçe gösteriyor. Tasarı, Ulusal Meclis’in Ocak ayında kabul ettiği tüm platformları kapsayan versiyonla Senato’nun daha kademeli yaklaşımını uzlaştıracak bir süreçten geçecek.

Yasanın kesin yürürlüğe girmesi için her iki kanadın ortak metinde uzlaşması gerekiyor. Hedef, uygulamanın 2026 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi. Sosyal medya şirketleri ise kullanıcıların yaşını doğrulamakla yükümlü olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER