Mardin’de Çöp Toplayan Kadrolu Eşekler Emekli Ediliyor
HİZMETÇöp araçlarının giremediği dar ve merdivenli sokaklarda yıllardır görev yapan işçi eşeklerin yerine elektrikli paletli araçlar kullanılacak.
Mardin’in Artuklu ilçesinde, tarihi sit alanı içinde yer alan dar sokaklarda uzun yıllardır çöp toplama hizmetinde kullanılan belediyenin kadrolu işçi eşekleri emekli ediliyor. Artuklu Belediyesi tarafından alınan kararla, çöp kamyonlarının giremediği bölgelerde görev yapan eşeklerin yerine elektrikli, küçük paletli çöp toplama araçları devreye sokulacak.
Belediye yetkilileri, yeni araçların dar, taş döşeli ve merdivenli sokaklara uygun şekilde tasarlandığını ve saha testlerinin tamamlandığını açıkladı. Uygulamanın kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanırken, eşeklerin aniden değil aşamalı biçimde görevden alınacağı belirtildi.
Emekliye ayrılacak eşekler için belediye tarafından özel bir yaşam alanı oluşturulacağı, hayvanların bakım ve beslenmelerinin devam edeceği ifade edildi. Projenin hem temizlik hizmetlerinde modernleşmeyi sağlamayı hem de hayvan refahını gözetmeyi amaçladığı vurgulandı.
Yetkililer, tarihi Mardin dokusunun korunmasıyla birlikte daha çevreci ve sürdürülebilir bir temizlik sistemine geçileceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir