Manisa’da Yağlı Güreş Heyecanı Başladı!
SPORTürkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ile Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreşleri bugün başladı. Üç gün sürecek organizasyonun ilk gününde pehlivanlar er meydanına çıkarken, güreş severler de müsabakalara yoğun ilgi gösterdi.
Yunusemre ilçesindeki Yuntdağı Ortaköy Er Meydanı’nda gerçekleştirilen organizasyonda sabah saat 08.00’de boy ayrımları yapıldı. Resmi program kapsamında güreşler ise saat 13.50 itibarıyla başladı.
Organizasyonda minik-1 boyundan başpehlivanlığa kadar farklı kategorilerde müsabakalar düzenleniyor. İlk gün programında büyükorta boyu, başaltı boyu ve başpehlivanlık birinci tur güreşleri gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda pehlivanın katıldığı organizasyonda, er meydanında kıyasıya mücadeleler yaşanıyor. Yağlı Güreş Ligi kapsamında düzenlenen etkinlik, 7 Haziran Pazar günü yapılacak başpehlivanlık final güreşiyle sona erecek.
Mehmet Tekin - Manisa
İlginizi Çekebilir