Manisa Dahil Suç Örgütlerine Büyük Darbe 198 Şüpheli Yakalandı!
ASAYİŞİçişleri Bakanlığı koordinesinde jandarma ekiplerince Manisa dahil 16 ilde 16 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 198 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında şüphelilerin banka hesaplarında toplam 3 buçuk milyar liralık para hareketi tespit edildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda 198 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelilerden 75’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, suç örgütlerinin farklı illerde çeşitli suçlara karıştığı ifade edildi. Buna göre Erzurum, Sakarya, Aydın, Kayseri ve Giresun’da sosyal medya platformları üzerinden “yatırım danışmanlığı” ilanlarıyla dolandırıcılık yapıldığı, Adana ve Muğla’da baskı ve tehditle işletmelerden maddi kazanç sağlanmaya çalışıldığı bildirildi.
Kahramanmaraş, Ağrı ve Tekirdağ’da uyuşturucu ticaretinin organize şekilde yürütüldüğü, Sinop’ta yasa dışı bahis oynatıldığı ve yasa dışı para transferlerine aracılık edildiği, Tunceli’de ise “resmi belgede sahtecilik” suçunun işlendiği tespit edildi.
Manisa’da ise organize suç örgütünün silah kaçakçılığı yaptığı belirlendi. Balıkesir, Eskişehir ve Bitlis’te ise yüksek faiz uygulayarak tefecilik yapıldığı ortaya çıkarıldı.
Operasyonlar kapsamında şüphelilere ait 24 adet taşınmaz, 16 adet taşınır ve bin 60 adet banka hesabına el konulduğu bildirildi. Savcılıklar tarafından şüpheliler hakkında soruşturmaların başlatıldığı öğrenildi.
Mehmet Tekin - Manisa
İlginizi Çekebilir