© Manisa İnternet Haber 2025

Manisa Dahil 12 İlde Suç Örgütlerine Büyük Darbe 61 Tutuklama

Manisa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde 15 ayrı organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda 109 şüpheli yakalanırken, 61’i tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda; İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirilen operasyonlarda Manisa’da göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen şüpheliler hedef alındı.

Eş zamanlı operasyonlar Aydın, Gaziantep, Diyarbakır, Kırklareli, Van, İzmir, Bolu, Şanlıurfa, Denizli, Antalya ve Ankara’da da gerçekleştirildi. Şüphelilerin; göçmen kaçakçılığı, tefecilik, organize uyuşturucu ticareti, nitelikli dolandırıcılık, insan ticareti ve organize nitelikli hırsızlık suçlarını işledikleri tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, gözaltına alınan şüphelilerin hesaplarında toplam 438 milyon TL’lik para hareketliliği bulunduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 61’i tutuklanırken, 38’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Mali Suçları Araştırma Kurulu incelemeleri sonucunda “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçunu örgütlü olarak işlediği değerlendirilen şüphelilere ait çok sayıda taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konuldu. Operasyonların organize suç yapılarıyla mücadele kapsamında sürdürüleceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER