MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı
GENEL KÜLTÜRManisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti (MADOST) tarafından başlatılan “Sevgi ve Dostluk Buluşması” etkinlikleri kapsamında, 2026'nın İlk buluşması eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
2019 yılında iş insanları ve bürokratların öncülüğünde kurulan MADOST’un ilk buluşması, DoubleTree by Hilton Otel’de düzenlendi.
Etkinliğe; MADOST Dönem Başkanı Lale Erdoğan Tuncer ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Manisa’nın önde gelen iş insanları, bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını MADOST Kurucu Başkanı Recep Kafes yaptı. Kafes, cemiyetin kuruluş amacı, ilkeleri ve Manisa’ya yönelik hedefleri hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu.
Ardından söz alan MADOST yeni dönem Başkanı seçilen Lale Erdoğan Tuncer, Manisa’ya değer katacak projelere odaklanacaklarını vurguladı.
Gecenin konuğu olan Ertuğrul Günay, dünya ve Türkiye turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de uzun yıllardır uygulanan “her şey dahil” sisteminin turizmi dar bir alana sıkıştırdığını belirten Günay, turistin sadece otelde değil, şehir merkezlerinde, sokaklarda ve yerel yaşamın içinde yer alması gerektiğini söyledi. Turizm gelirlerinin artırılması için İtalya ve İspanya örneklerinde olduğu gibi sokak turizmine yönelmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca Filistin ve İsrail için barış sağlanmasını ve savaşlarında Türkiye'yi etkilediğini belirtti. Tüm dünyada barış olmasını temenni etti.
Manisa’nın sahip olduğu potansiyele de değinen Günay, kentin tarihi ve doğal değerlerinin yeterince değerlendirilmediğini ifade etti.
Manisa’nın Şehzadeler şehri olduğunu hatırlatan Günay, antik kentlerden doğal alanlara uzanan zenginliğin şehir turizmine entegre edilmesi gerektiğini belirtti. Valilik tarafından hazırlanan Turizm Master Planı’nın hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.
Gecenin sonunda, etkinliğe katkı sunan isimlere plaket takdim edilirken, Ertuğrul Günay’a da günün anısına çeşitli hediyeler verildi. Ertuğrul Günay'da katılan konuklara kitaplarını imzaladı.
İlginizi Çekebilir