Kahramanmaraş’taki Okul Saldırısında Bilanço Açıklandı
ASAYİŞAyser Çalık Ortaokulu’na düzenlenen silahlı saldırıda 3’ü öğrenci, biri öğretmen olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırının bilançosu netleşti. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 3’ü öğrenci ve biri öğretmen olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını duyurdu.
Saldırı sonrası yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapılırken, hastaneye sevk edilenlerin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın ardından saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, olayın boyutunun büyük olduğunun kendilerine iletildiğini ifade ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin de bölgeye hareket ettiği bildirildi.
İlginizi Çekebilir