© Manisa İnternet Haber 2019

ISPANAK 80 KURUŞA DÜŞTÜ

Manisa bölgesinin en büyük ıspanak merkezlerinden olan Salihli Ovası’ndaki ıspanak üreticisini, ıspanağın içerisinden çıkan zehirli otlar vurdu. İstanbul ve Tekirdağ’da çok sayıda kişinin ıspanak yemeği yedikten sonra zehirlenmesinin ardından ıspanak satışlarında yaşanan endişe sonrası ıspanak fiyatları tarlada 80 kuruşa kadar düştü.

 

 

Manisa’da, bu sezon 2.5 lira fiyat beklentisi içerisinde olduklarını ancak yaşanan olayların ardından fiyatların 80 kuruşa kadar gerilediğini belirten ıspanak üreticisi Hüsamettin Aladağ, şu an mağdur olduklarını ve mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

 

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen ilaçlarla ürünlerini ilaçlama yaptıklarını belirten Aladağ, “Ürettiğimiz ürünlerde kalıntı yok. Ottan korkmayın. Ispanak oldukça sağlıklı, çocuklarımıza güvenle yedirebileceğimiz bir ürün” dedi.

 

 

Ispanak üreticisi Yılmaz Kaya ise “Biz hem üretici, hem de tüccarız. Kademe kademe ektiğimiz ıspanakları bu dönem çok iyi hazırlamamıza rağmen bir türlü piyasayı tutturamadık. Tutturamamamızın en büyük sebebi bazı dedikodular oldu. Tabii ki bu geçici bir olay ama ürün bu dedikodunun geçmesini beklemiyor, tarlada ürünler kalıyor. Ürünler tarlada kaldığı sürece ilaççıyı, gübreciyi, tohumcuyu, işçiyi, herkesi etkiliyor. Bu ürünler bir giderle ortaya çıkıyor. Biz bunları satamadığımız zaman diğer esnafı yoruyoruz, karşılıklı bir çöküş oluyor. Normalde ıspanağın maliyeti 2 TL. Biz 2,5 TL fiyat beklentisindeydik, şu anda toptancı 80 kuruştan ıspanak satın alıyor” diye konuştu.

 

 

Ispanak üreticilerini tarlada ziyaret eden Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ise Salihli Ovası’nda 18 bin dekar alanda ıspanak üretiminin yapıldığını söyledi. Salihli Ovası’nın Manisa bölgesinde ıspanak üretim merkezinde birinci sırada yer aldığını belirten Yalvaç, fiyatların düşmesiyle birlikte üreticinin mağdur olduğunu vurguladı. Ispanak fiyatlarının dedikodular nedeniyle ciddi anlamda düşüş yaşadığını belirten Yalvaç, "Ispanak üreticilerimizin sorunlarının çözülmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

 

 

Üreticinin tarlada zehir yetiştirmediğini vurgu yapan Yalvaç, "Halkımız üreticilerimizin el emekleriyle yetiştirdiği ıspanağı gönül rahatlığıyla tüketebilir" şeklinde ifade etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜRK ENERJİ-SEN GENEL BAŞKANI SOMA'DA

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Şuayip Deniz Demir, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çağlaroğlu, Ege Şube Başkanı Recep Çakmak’tan oluşan heyet, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Türk Enerji-Sen heyetini, Ege Şube Başkan Yardımcısı Bayram Başbay, Soma İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Çakmak ve işyeri sendika temsilcileri karşıladı.

MANİSA ÇİFTÇİSİ İÇİN YENİ PAZARLAR BULUNACAK, MAHSUL TOPRAKTA KALMAYACAK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Zeyrek, üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtirken, mahsulün toprakta kalmaması ve çiftçinin zenginleşmesi için planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

DOLUDAN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNE İNCELEME

Manisa ve çevre ilçelerinde 4 Mayıs Cumartesi Günü etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarken, tarım ürünlerinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu. Dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKŞEHİRDEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üreticileri yeni sezona adım atarken çiftçilerin ürünlerinin kanadı noktalı sirke sineğinden korunması için önemli bir destek projesini hayata geçirdi. Sağlanan destek kapsamında kiraz üretiminin yaygın olarak yapıldığı ilçelerdeki çiftçilere, ürünlerini kanadı noktalı sirke sineğine karşı korumaları için şişe tuzaklı kükürtsüz elma sirkesi dağıtımı yapıldı.

TÜM HABERLER