İran’da Protestolarda Can Kaybı 500’ü Aştı, Üç Günlük Ulusal Yas İlan Edildi
ASAYİŞİran’daki protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 500’ü aştı. Hükümet üç günlük ulusal yas ilan etti; göstericiler ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.
İran’da 28 Aralık 2025’te başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda can kaybının 500’ü geçtiği bildirildi. İnsan hakları örgütü HRANA’ya göre, protestolarda en az 490 gösterici ve 48 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi, 10 binden fazla kişi gözaltına alındı. Bu sayılar bağımsız uluslararası haber ajansları tarafından aktarılmıştır.
İran hükümeti, protestolar sırasında yaşamını yitirenler için üç günlük ulusal yas ilan ettiğini açıkladı. Yas ilanı devlet medyasında yer aldı ve ölenler “ulusal direnişte hayatını kaybedenler” olarak tanımlandı.
Bağımsız kaynaklar, protestoların hala bazı kentlerde sürdüğünü ve internet ile iletişim kesintilerinin devam ettiğini aktarıyor. Uluslararası gözlemciler ve insan hakları kuruluşları, olayları yakından izlediklerini ve taraflara itidal çağrısında bulunduklarını bildirdi.
İlginizi Çekebilir