© Manisa İnternet Haber 2025

İlkay Şimşek: “12 Eylül Darbesini Unutmadık, Unutturmayacağız”

Doğru Yol Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde yayımladığı mesajda darbelerin demokrasiye ve milli iradeye yönelik ağır bir müdahale olduğunu belirterek, “Darbeler değil, demokrasi kazanacak” mesajı verdi.

Doğru Yol Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46’ncı yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Şimşek, Türkiye’nin demokrasi tarihindeki en karanlık dönemlerden biri olarak değerlendirilen 12 Eylül darbesinin toplumsal ve siyasal hafızada unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Şimşek mesajında, millet iradesini hiçe sayan ve özgürlükleri kısıtlayan darbe döneminin geride bıraktığı mağduriyetlere dikkat çekti. 12 Eylül sürecinde yaşananların demokrasi açısından önemli bir ders niteliğinde olduğunu belirten Şimşek, darbelere karşı demokratik değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

“12 Eylül darbesini unutmadık, unutturmayacağız” mesajı veren Şimşek, Türkiye’nin geleceğinin milli irade, hukuk ve demokrasi temelinde şekillenmesi gerektiğini vurguladı.

Şimşek, mesajının sonunda “Darbeler değil, demokrasi kazanacak” ifadelerini kullanarak, demokratik yönetim anlayışının ve millet iradesinin her türlü darbe girişiminin karşısında olması gerektiğine dikkat çekti.


Mehmet Tekin - Manisa

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER