© Manisa İnternet Haber 2019

HORZUM ALAYAKA BARAJI'NDA SON RÖTUŞLAR

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde DSİ tarafından yapımı devam eden Horzum Alayaka barajının 2 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

 

 

Şehzadeler kenti Manisa’da 2022’ye 7 yeni baraj ve 1 göletle girmeyi hedefleyen DSİ Genel Müdürlüğü, Horzum Alayaka Barajını da 2 aya kadar bitiriyor. Bin 810 dekar araziye can suyu verecek baraj, bölge üreticisine yılda 4 milyon 290 bin lira daha fazla kazandıracak. Yeni yıla Manisa’da 7 baraj ve 1 göletin inşasını tamamlayarak girmeyi hedefleyen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Horzum-Alayaka Barajı’nda da sona yaklaştı.

 

 

27 Eylül itibari ile Horzum-Alayaka Barajı’nda gövde ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlandığını belirten DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, 2 ay içinde tüm imalatları bitirerek barajı tamamlamak istediklerini söyledi. DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, “Horzum-Alayaka Barajı’nın gövde ön yüz beton kaplama işinde şu anda yüzde 50 seviyesindeyiz. Bin 500 metreküplük beton kaplama işinin 750 metreküplük kısmını 15 gün gibi kısa bir sürede tamamladık. Ekim ayı sonu itibari ile barajın gövdesindeki çalışmalarımızı tamamen bitireceğiz ve vana odası imalatlarına başlayacağız” diye konuştu.

 

 

Horzum-Alayaka Barajı için vana siparişlerinin de verildiğini belirten DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, yeni yıl gelmeden gerekli montajları tamamlayıp, barajda su tutmayı planladıklarını söyledi.

 

 

Horzum-Alayaka Barajı’nda 740 bin metreküp su tutulacağını açıklayan Birol Çınar, “Proje bin 810 dekar tarım arazisini basınçlı borulu sistemle sulayacak. Alaşehirli üretici hem tarlalarını daha ucuz maliyetle sulayacak, hem de sistemli sulama neticesinde verim artışı elde edecek. 2021 yılı rakamlarıyla yılda 4 milyon 290 bin lira ek gelir artışı bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Alayaka Mahallesi’nin güneybatısındaki Karabalçık Deresi üzerinde inşa edilen barajın gövdesi ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. Temelden yüksekliği 38 metre olan Horzum-Alayaka Barajı’nın gövdesi için yaklaşık 700 bin metreküp dolgu yapıldı.

 

İlginizi Çekebilir

DOLUDAN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNE İNCELEME

Manisa ve çevre ilçelerinde 4 Mayıs Cumartesi Günü etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarken, tarım ürünlerinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu. Dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKŞEHİRDEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üreticileri yeni sezona adım atarken çiftçilerin ürünlerinin kanadı noktalı sirke sineğinden korunması için önemli bir destek projesini hayata geçirdi. Sağlanan destek kapsamında kiraz üretiminin yaygın olarak yapıldığı ilçelerdeki çiftçilere, ürünlerini kanadı noktalı sirke sineğine karşı korumaları için şişe tuzaklı kükürtsüz elma sirkesi dağıtımı yapıldı.

OSMANCALI YUNUSEMRE İLE KALKINIYOR

Yunusemre Belediyesi, Osmancalı Mahallesinde Güneş Enerji Sistemi ile tarımsal sulamaya katkı veriyor. Bölgede kurulan 40 adet güneş enerji paneli ile tarımsal sulama göletine saatte 20 ton su basılıyor.

SARMA-DAVUTLAR BARAJIN'DA SONA GELİNDİ

Ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanan Manisa Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı şantiye sahasını ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, üreticilere Barajın 2024 yılı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini açıklayarak müjde verdi.

TÜM HABERLER