© Manisa İnternet Haber 2019

HAYVAN SAĞLIĞI EKİBİ İŞ BAŞINDA

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, korona virüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren hiçbir aksaklığa meydan vermeksizin hayvan sağlığı hizmetlerini, aşılama ve kontrol çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

 

 

İl ve 17 ilçe müdürlüğünde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık çalışanlarından oluşan toplam 174 kişilik hayvan sağlığı kadrosu, mesai mefhumu gözetmeksizin haftanın her günü Manisa’nın her noktasında faaliyet göstererek eksiklikleri tespit ederek sorunları çözüme kavuşturuyor. Bir yandan salgın hastalıklara karşı aşılama çalışmalarını yürüten hayvan sağlığı ekipleri, diğer yandan hayvanların küpelenmesi ve kimliklendirilmesini de gerçekleştiriyor.

 

 

İl genelinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “2020 yılı başından bu yana ekiplerimiz ilimizde bulunan büyükbaş hayvanlara toplam 390 bin doz, küçükbaş hayvanlara ise 206 bin doz aşı uygulamıştır. Bu süre içerisinde yaklaşık 100 bin hayvana kulak küpesi takılarak kayıt altına alınmıştır. Müdürlük olarak söz konusu salgın sürecinde, güvenilir gıda ve sürdürülebilir hayvancılık için yoğun bir gayret gösterdik. Bakanlığımız bünyesindeki çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Tarım ve hayvancılık sektörlerinin üretime devam etmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızdan gelen şikayet, öneri ve talepleri ekibimiz değerlendirerek en kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Salgın hastalıklarla mücadelenin en önemli ayağını oluşturan aşılama faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Hayvanların tanımlanması için küpeleme faaliyetleri titizlikle yürütülüyor. Kanatlı kümeslerimizdeki biyogüvenlik kontrollerinin yanı sıra, insanımızın kalıntısız ve sağlıklı hayvansal gıda tüketebilmeleri için kalıntı izleme programları da aksatılmadan yürütülüyor. Salgın, her sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de birçok risk faktörünü ortaya çıkarmış olmasına rağmen bizler tüm riskleri göğüsleyerek ülkemiz ve ilimiz için fedakarca çalışmaya, hizmetlerimizi sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahil olmak üzere sürdürmeye devam ettiriyoruz. İlkemiz, sağlıklı üretim ve halk sağlığı için sağlıklı hayvanlardır” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

DOLUDAN ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİNE İNCELEME

Manisa ve çevre ilçelerinde 4 Mayıs Cumartesi Günü etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarken, tarım ürünlerinin de olumsuz etkilenmesine neden oldu. Dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler ilçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKŞEHİRDEN KİRAZ ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kiraz üreticileri yeni sezona adım atarken çiftçilerin ürünlerinin kanadı noktalı sirke sineğinden korunması için önemli bir destek projesini hayata geçirdi. Sağlanan destek kapsamında kiraz üretiminin yaygın olarak yapıldığı ilçelerdeki çiftçilere, ürünlerini kanadı noktalı sirke sineğine karşı korumaları için şişe tuzaklı kükürtsüz elma sirkesi dağıtımı yapıldı.

OSMANCALI YUNUSEMRE İLE KALKINIYOR

Yunusemre Belediyesi, Osmancalı Mahallesinde Güneş Enerji Sistemi ile tarımsal sulamaya katkı veriyor. Bölgede kurulan 40 adet güneş enerji paneli ile tarımsal sulama göletine saatte 20 ton su basılıyor.

SARMA-DAVUTLAR BARAJIN'DA SONA GELİNDİ

Ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanan Manisa Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı şantiye sahasını ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, üreticilere Barajın 2024 yılı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini açıklayarak müjde verdi.

TÜM HABERLER